15,7 millioner i forskningsmidler til Borregaard - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

15,7 millioner i forskningsmidler til Borregaard

Borregaard har fått tilsagn om 15,7 millioner kroner i støttemidler fra Norges Forskningsråd til et prosjekt for utvikling av biokjemikalier til erstatning for petrokjemiske alternativer.

– Dette prosjektet gjør oss i stand til å tilby bærekraftige kjemikaler og materialer til enda flere bruksområder. Prosjektstøtten fra Norges Forskningsråd gjør oss i stand til å forske mer og dristigere enn vi ellers ville gjort, sier Kristin Misund, forskningsdirektør i Borregaard i en pressemelding.

Prosjektet, som har fått navnet Lignin to BioAromatics, går ut på å utvikle prosesser for produksjon av bio-aromater basert på lignin fra tømmer.  Disse skal erstatte petrokjemiske aromater og kan brukes i tilsetningsstoffer innen alt fra vaskemidler, emballasje, korrosjonsmidler og antioksidanter til kompositter, plast, slitesterk gummi og organiske elektrolytter.

Prosjektet vil gå over tre og et halvt år med oppstart i 2021 og har et totalbudsjett på 39 millioner kroner. BioAromatics utføres i samarbeid med Universitetet i Lund (Sverige) og Universitetet i Mainz (Tyskland). Prosjektet har fått støtte fra Norges Forskningsråds utlysning til innovasjonsprosjekter i næringslivet (IPN). Total ble det i denne runden delt ut 602 millioner kroner fordelt på 66 bedrifter til.