59 grader topptur - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

59 grader topptur

Onsdag 15 mai stilte 130 naturbrukselever til kappleiken som har fått navnet 59 grader topptur. De fikk prøve seg på en rekke ulike øvelser, og mange spennende konkurranser.

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

Årets topptur ble fylt av både spennende aktiviteter, høyt engasjement og strålende sol forteller arrangementsansvarlig Karl Henrik S. Berke fra Velg Naturbruk / Skogselskapet i Buskerud.

Presisjonskjøring med lassbærer var en av øveldene i årets topptur. Karl Henrik Berke / Velg Naturbruk.

 

130 elever deltok. De kom fra hele det framtidige Viken-fylket, altså Akershus, Buskerud og Østfold, på konkurransene som ble arrangert på Knuten i Kongsberg. Blant øvelsene elevene ble testet i var blant annet kjøring av skogsmaskin, håndtering av kalver og hest, kjøring av gravmaskin, skyting med pil og bue, håndtering av hest, kanopadling, smiing av hestesko og superpresisjonskjøring med traktor og mye mer.

Elevene fikk testet kunnskapene på en rekke områder. Her smir de en hestesko. Karl Henrik Berke / Velg Naturbruk.

– Fra de innledende øvelsene ble de tre beste lagene utfordret i en superfinale i beste «farmen-stil», forteller Berke videre. Årets finale ble vunnet av Buskerud vgs. avd. Buskerud, som med det satte en stopper for Buskerud vgs. avd. Saggrenda, som har vunnet seks av seks finaler fram til i år. Dermed havnet vandrepokalen «det gylne gevir» i år til «Buskerud landbruksskole». Saggrenda tok 2. plassen mens Tom Landbruksskole kom på tredje. De øvrige skolene som deltok var Natur videregående, Kalnes videregående og Hvam videregående skole.

Etter konkurransen var det felles festmiddag i form av helgrillet elg, som Skogselskapet i Buskerud hadde grillet.

Pallestabling_web
Pallestabling med traktor. Karl Henrik Berke / Velg Naturbruk.