Allemannsplikten - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Allemannsplikten

Allemannsretten kjenner du kanskje, men kjenner du til allemannsplikten?

Stadig flere får glede av å være på tur, og allemannsretten har vært pensum både for små og store de siste månedene. Men vi har også plikter når vi ferdes ute i naturen, og nå oppfordrer friluftorganisasjonene alle til å ferdes sporløst i naturen. Hvordan unngår man å etterlate seg spor når man må på do, eller få hengekøya til å henge på trestammen?

Kampanje på sosiale medier

Norsk Friluftsliv har satt i gang en kampanje på sosiale medier om allemannsplikten. Allemannsplikten handler enkelt forklart om å opptre varsomt og hensynsfullt overfor både naturen, dyre- og fugleliv, grunneiere og andre man møter ute på tur.

Gjennom tre filmer med Bjørn Sundquist i hovedrollen, ønsker Norsk Friluftsliv å spre informasjon om hvordan man går på do i naturen, at man ikke skal hugge ned friske trær, og at man må ta hensyn til hverandre når man er ute i naturen.

Kurs i sporsløs ferdsel

Den norske turistforening (DNT) har også laget et digitalt kurs med mange gode tips og råd. -Allemannsretten gir oss lov til å ferdes, raste og høste i utmark, nesten som vi vil. Vi har også plikt til å ta hensyn til naturen, hverandre og grunneiere, skriver DNT på nettsiden sin.

Flere råd om sporløs ferdsel finner du også hos Norsk Friluftsliv.