Allskog kjøper Tørvik Skog - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Allskog kjøper Tørvik Skog

Allskog har kjøpt Tørvik Skog for å kunne hogge mer tømmer og øke kapasiteten for skogeierne. Hogstlagene som kjører frem og hogger tømmer for Tørvik blir en del av Allskog Entreprenør. Olav Lassen i Tørvik […]

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Allskog blir majoritetseier i Tørvik Skog, og Olav Lassen blir ny daglig leder i Allskog entreprenør når selskapene på sikt fusjonerer. Snorre Furberg, administrerende direktør i Allskog, fortsetter som styreleder i entreprenørselskapet.

‐ Jeg er glad for at de gode samtalene med Tørvik har resultert i et større og sterkere Allskog med Olav som daglig leder for entreprenørvirksomheten vår. Nå sikrer vi flere tusen kubikk med hogstkapasitet til Allskogs skogeiere fremover, sier Snorre F. Furberg, administrerende direktør i Allskog, i en pressemelding fra samvirket.

Allskog etablerte egen entreprenørvirksomhet i 2018 gjennom et oppkjøp for å utvide egen entreprenørkapasitet. Skogeierlaget har jobbet med entreprenører i lang tid for at samarbeidspartnere skal kjøpe nye maskiner og øke sin kapasitet. Økt entreprenørkapasitet er viktig fordi Midt-Norge er et underskuddsmarked for tømmer, og industrien ønsker tilgang til mer lokalt råstoff. Sagbrukene, Norske Skog og smelteverksindustrien trenger mer råstoff fra skogen.

‐ Derfor tar Allskog grep for å sikre tilgangen til lokal industri ved å øke vår entrekapasitet, heter det i pressemeldingen.

Over 30 år i skogen

‐ Jeg har drevet i skogen i mer enn 30 år, nå gleder jeg meg til å bli kjent med de som allerede jobber i Allskog entreprenør, og til å utvikle selskapet videre. Vi skal særlig fokusere på kvalitet og effektivitet, samlet skal grepene vi tar sørge for at produksjonen går opp, smiler Olav Lassen.
Samtlige ansatte i Tørvik Skog beholder sin ansiennitet i det nye selskapet, og går på jobb for Allskog Entreprenør fra høsten 2019, dette inkluderer lærlinger. Allskog ønsker å ta inn flere lærlinger de kommende årene for å sikre rekrutteringen til bransjen.