Åpnet Huntons nye fabrikk for isolasjon av tre
Selveste Statsministeren saget over trefiberisolasjonen da Huntons nye fabrikk på Skjerven skog ble offisielt åpnet. – Dere viser at det både er mulig og lønnsomt å velge Norge som produksjonssted, sa Erna Solberg under åpningstalen.
– Hunton har gjennom imponerende 130 år vist kreativitet og pågangsmot, de har alltid videreutviklet seg og kommet med nye produkter. Det viser at for den som ser og som tør å satse, fins det alltid industrielle muligheter, sa Erna Solberg.
Etter den formelle åpningen ble statsministeren og flere andre prominente gjester tatt med på en omvisning i den nye fabrikken. Solberg fikk se hele prosessen fra flismottaket, via raffinøren, der flisen trykksettes og gjøres om til spon, til pakkelinjen. Hun viste stor interesse og stilte spørsmål rundt kapasiteten på fabrikken og isolasjonens egenskaper.
Selve produksjonsanlegget har en kapasitet på opptil 40.000 tonn kortreist trefiberisolasjon i året, både i form av isolasjonsmatter og blåseisolasjon. Det langsiktige målet er å nå en omsetning på 250-300 millioner kroner per år ved full kapasitet.
Hunton har de siste årene hatt et ønske om å flytte produksjonen av isolasjonsproduktet NativoTrefiberisolasjon fra Polen til Norge. Med ny fabrikk på Gjøvik kan selskapet tilby helnorsk isolasjon til det nordiske markedet.
– Slik som Gjøvik kommune legger forholdene til rette, er Innlandet et utmerket sted å drive industri. Her er rammevilkårene gode for å produsere førsteklasses norske produkter, for et stadig mer krevende nordisk marked, sier administrerende i Hunton, Arne Jebsen.
Daglig leder Katharina Bramslev i Grønn Byggallianse uttrykte også stor glede over den nye fabrikken.
– Dette er et strålende eksempel på at norsk industri er klar til å tilby grønne produkter til markedet. Trebaserte materialer har svært lave klimagassutslipp under produksjon. Treflisen Hunton skal benytte er også kortreist, derfor blir det også lite klimagassutslipp til transport. Huntons nye trefiberisolasjon vil kunne bidra til klimakutt både nasjonalt og internasjonalt, og jeg tror etterspørselen vil bli stor. Vi har nemlig utbyggere som lager stadig mer ambisiøse miljøstrategier, der klimakutt er sentralt. Vi ser nå at også bankene begynner å stille krav til grønne løsninger, og Dnb har kunngjort at de i fremtiden bare vil finansiere bygg som er grønne, sa Bramslev under åpningsarrangementet.