Åpnet landets første biodrivstoffstasjon - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Åpnet landets første biodrivstoffstasjon

Statsministerkandidat Jonas Gahr Støre (Ap) var i går på Energigården på Hadeland for å foreta den offisielle åpningen av landets aller første komplette biodrivstoffstasjon. Gahr Støre mener målet må være 40 prosent innblanding av biodrivstoff […]

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

Norges mest utrettelige bioenergi-entusiast, Erik Eid Hohle, har nå anlagt Norges første komplette biodrivstoffstasjon hjemme på Energigården i Gran kommune på Hadeland. Til å forestå den offisielle åpningen av stasjonen i går (17.08.17), hadde Eid Hohle invitert Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, som skar over den røde snora og formelt åpnet stasjonen.

Ifølge avisa Hadeland, som var til stede på åpningen, sa Jonas Gahr Støre under sin visitt at innblandingskravet må fases inn gradvis og at målet må være å oppnå en biodrivstoffandel på 40 prosent innen 2030. For å nå dette målet tok Gahr Støre til orde for et samspill og et spleiselag mellom marked og myndigheter.

Gahr Støre viste videre til Stortingets mål om et klimanøytralt Norge innen 2030 og sa at politiske virkemidler vil bli viktigere enn noen gang for å nå dette målet. – Vi må bidra til å skape forutsigbarhet for bransjen. Stortinget er enige om at Norge skal være klimanøytralt innen 2030. Vi er uenige om virkemidlene og det virker som dagens regjering ikke har ambisjoner eller trøkk nok, sa han til avisa Hadeland.

Daglig leder Erik Eid Hohle på Energigården, var på sin side strålende fornøyd med at Ap-lederen kom for å åpne det nye anlegget. – Jeg håper det kommer en del biler hit, det blir spennende å se, sa han til avisa Hadeland.

Flere viktige aktører innenfor bioenergibransjen, som blant annet Jens Ulltveit-Moe og representanter fra industribedrifter som Borregaard og Eidsiva Bioenergi deltok under åpningen. Det gjorde også aktører fra skog- og trenæringen, med blant annet Treklyngen, Viken Skog og NIBIO.