Bergene Holm investerer 50 millioner i Åmli - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Bergene Holm investerer 50 millioner i Åmli

Bergene Holm AS fortsetter kapasitetsøkningen ved avdeling Nidarå i Åmli kommune i Aust-Agder og investerer nærmere 50 millioner kroner i nye trelasttørker ved avdelingen, skriver selskapet i en pressemelding.

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

Dette er ifølge Bergene Holm den største enkeltsatsingen på tørkekapasitet gjennom tidene i Norge. Bergene Holm AS avd. Nidarå har i dag fem kammertørker og fem tørkekanaler.

Investeringen følger opp tidligere investeringer på avdeling Nidarå, hvor det i 2013 ble investerte rundt 120 millioner kroner i nytt tømmerinntak og ny saglinje. Investeringen i nye tørker er trinn to i å utvide produksjonskapasiteten til et årlig tømmerforbruk på nærmere 350.000 kubikkmeter (m3) tømmer.

Prosjektet påbegynnes høsten 2018 og ferdigstilles i løpet av første kvartal 2019. Det er et omfattende prosjekt der to av fem tørkekanaler og verksted må rives for å gi plass til de nye tørkekanalene. Etter utbyggingen vil avdelingen tørke trelast i seks kanaler og fem kammer.

Svenske Valutec AB er valgt som leverandør av tre nye tørkekanaler, med en samlet årskapasitet på 120.000 kubikkmeter ferdig tørket trelast.