Bra år for Moelven - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Bra år for Moelven

Moelven konsernet melder om sitt beste fjerde kvartal noensinne. Det ligger an til et historisk nest beste årsresultat for 2018.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Moelven Industrier ASA har et foreløpig årsresultat på 638,9 millioner kroner for 2018. Det blir i så fall det nest beste årsresultatet i Moelvens 119 år lange historie, og det er en økning på 218,5 millioner kroner fra 2017. Omsetningen i 2018 var på 11020,8 millioner kroner.

Fjerde kvartal 2018 ble også historisk. Aldri før har Moelven kunne presentere et bedre resultat fra årets tre siste måneder. Driftsresultatet var på 200,4 millioner kroner. Det er en økning på 75,7 millioner sammenlignet med samme periode i fjor.

Konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA er meget fornøyd med resultatene.

Stor etterspørsel etter treprodukter

– Det er fremdeles stor etterspørsel etter skurlast og industritre. Her spiller verdensøkonomien og interessen for bærekraftige produkter på lag med oss. Det er gode tider for eksport om dagen, og dette bidrar kraftig til resultatet, forklarer Kristiansen.

Også  byggematerialer, fasade-, interiør- og utendørsprodukter, leverer  et forbedret resultat i 2018.

‐ I Byggsystemer-divisjonen, som består av limtre, byggmoduler og systeminnredninger, er resultatene noe mer variert mellom selskapene. Her er det ulike markedssvingninger i Norge og Sverige som trekker resultatet samlet sett noe ned sammenlignet med 2017, forklarer Kristiansen.

I år fyller Moelven 120 år, og Kristiansen sier at Moelven skal fortsette med å utvikle de ansatte, produktene og forholdet til kundene.