Eidsiva selger seg ut av Moelven - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Eidsiva selger seg ut av Moelven

Eidsiva har solgt sine aksjer i Moelven til det nyoppretta selskapet Skog AS som eies av Viken Skog, AT Skog og Felleskjøpet Agri.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

De tre kjøperne har sammen dannet selskapet Skog AS, og vil med kjøpet kontrollere 60 prosent av aksjene i Moelven.  De kjøper aksjeposten for i overkant av 500 millioner kroner, eller 16,50 per aksje. De involverte vil ikke kommentere prisen, melder Østlendingen.

Det er fire år siden styret i Eidsiva Energi gav datterselskapet i oppdrag å selge aksjeposten i Moelven. Eidsiva har vært på eiersiden i Moelven-konsernet siden 2006. Eidsivasjef Øistein Andresen sier han er fornøyd med salget og tror også endringen i eierskapet legger til rette for en positiv utvikling for Moelven Industrier.

Glommen Mjøsen Skog er i dag største eier i Moelven Industrier med 40,9 prosent. Viken Skog og AT Skog eier henholdsvis 11,9 og 7,3 prosent fra tidligere.

Glommen Mjøsen skriver i en pressemelding at de ønsker å vurdere alternativet å bruke forkjøpsretten på aksjene.

– Det har lenge vært ventet at Eidsiva Energi og Felleskjøpet ville selge sine ca. 40 prosent av aksjene i Moelven Industrier. Siden vi har forkjøpsrett, har vi etablert et team av erfarne rådgivere for å bistå oss med å ivareta våre andelseieres interesser nå, sier Gudmund Nordtun i Glommen Mjøsen i pressemeldingen.