Eilif Due gjenvalgt til styret i Norske Skog - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Eilif Due gjenvalgt til styret i Norske Skog

På den ekstraordinære generalforsamlingen i Norske Skog 24. august ble Eilif Due gjenvalgt som styremedlem. Hans rolle blir mer industrielt enn finansielt. Due har lang fartstid som tillitsvalgt i skogsamvirke. For tiden er han styreleder […]

Av: Roar Ree Kirkevold
access_time Publisert

Eilif Due er det eneste aksjonærvalgte styremedlemmet som ble gjenvalgt på Norske Skog sin ekstraordinære generalforsamling 24. august. Due er i tillegg styreleder i Allskog og nestleder i styret i Norges Skogeierforbund. Han har sittet i Norske Skogs styre siden 2012.

‐ Min rolle i styret er mer på det industrielle enn det finansielle, sier Due til Skog.no. Vi har, som alle vet, alvorlige oppgaver som må løses innen relativt kort tid. Målet er å få selskapet over i normal drift hvor man kan fokusere på investeringer for å fornye seg.

Due har lang erfaringsom tillitsvalgt i skognæringen og kan være et bindeledd også mellom råvareleverandørene og industrien.

‐ I tillegg til min konkrete skogkompetanse, er den nye styrelederen, Christen Sveaas, en stor skogeier som nå har en betydelig aksjepost.

Slik ser styret i Norske Skog ut etter den ekstraordinære generalforsamlingen:

Aksjonærvalgte medlemmer: Christen Sveaas (styreleder), Eilif Due, Jon-Aksel Torgersen, Ragnhild Wiborg og Annette Malm Jurstad. De ansatte har tidligere valgt Cecilie Jonassen, Paul Kristiansen og Svein Erik Veie til styremedlemmer.

Styreleder i Norges Skogeierforbund, Olav A. Veum er leder av valgkomiteen i Norske Skog.

Veum sier til Skog.no at han er godt fornøyd med at norske investorer vil invester i Norske Skog og at de dermed ser en mulighet for fremtidig drift.

‐ Christen Sveaas er en kjent person både som investor og industrimann. I tillegg har han et betydelig engasjement for skog og skognæringen. Jeg er derfor fornøyd med det viktige valget av styremedlemmer på generalforsamlingen, sier Veum.

På pressekonferansen i etterkant av generalforsamlingen svarte den nyvalgte styrelederen, Christen Sveaas følgende på spørsmålet om hans kompetanse:

‐ Jeg har vært involvert i en rekke industrielle og finansielle foretak i Norge, og jeg tror at de fleste som kjenner meg vet at jeg er en seig jævel. Så får vi se om det er nok. Det betyr ikke at jeg har påtatt meg dette vervet med noen stor optimisme. Det blir hardt arbeid, men jeg skal sette av tiden som trengs. Min oppfatning, sett fra utsiden, er at vi er på overtid allerede, så jeg tror vi nærmer oss døra. Det eneste jeg kan love, er at jeg skal jobbe for at Norske Skog skal overleve. At jeg får det til, skal jeg ikke love.

Konsernets gjeld er på nærmere ni milliarder kroner, noe som utgjør mer enn ti ganger brutto driftsresultat (ebitda). Dette er for høyt og situasjonen nå er ikke bærekraftig, sa konsernsjef Lars Sperre fra talerstolen.