Einar Kristen Aas er årets vedprodusent 2017 - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Einar Kristen Aas er årets vedprodusent 2017

Organisasjonen Norsk Ved har kåret eier og driver av Jeløy Ved, Einar Kristen Aas, til «Årets vedprodusent 2017». Sentralt i begrunnelsen står at han har arrangert Norges første vedfestival to år på rad.

Av: Roar Ree Kirkevold
access_time Publisert

Einar Kristen Aas er en svært oppfinnsom og travel mann. Han omgjør omtrent 1500 kubikkmeter tømmer til ved hvert år. Kundene får god oppfølging og veden levert der de ønsker det.

– Det skal være moro å fyre med ved, sier Aas til skog.no. Les et stort intervju med ham i Magasinet Skog nummer åtte i år. Det kommer nærmere jul og Einar Kristen Aas åpner dermed en firedelt «vedskole» i magasinet som tar for seg innkjøp av råvirke, kapping og kløyving, tørking og lagring, og sist men ikke minst, salg om markedsføring.

– Jeg leverer det aller meste av veden min selv, sier Aas. Det er først når kunden er fornøyd og kommer tilbake at man har fått en god kunde.

Jeløyved (se jeloyved.no) er Einar Kristen Aas sin egen merkevare.

 

Her er juryens begrunnelse for at de valgte Einar Kristen Aas:

‐ Han har to år på rad arrangert Norges første vedfestival med stor oppslutning og svært god profilering av vednæringen.

‐ Han har tatt i bruk det nye omsetningssystemet for ved med prising av veden per kWh, og bidratt til god kundeinformasjon om systemet.

‐ Han har tatt i bruk effektive og kundevennlige salgskanaler ved etablering av ei døgnåpen sjølbetjent bu med betalingsterminal der det bl.a. selges ved.

‐ Han stiller alltid opp når Norsk Ved får henvendelser fra media om å formidle kontakt for reportasjer om vedprodusenter.

‐ Han er selger av vedmaskiner og bidrar med dette til økt tilfang av maskintyper til norske vedprodusenter.