Enorme skader på tysk skog - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Enorme skader på tysk skog

I 2019 skadet tørke, storm, brann og barkbiller 69,6 millioner kubikkmeter virke i Tyskland. Myndighetene anslår like store skader i 2020.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Skognæringen i store deler av Europa sliter med klimaendringene, og i 2019 var granbarkbillene spesielt utbredt. Tyskland er rammet ekstra hardt.

Det tyske mat- og landbruksdepartementet presenterte nylig tallene over areal og volum av skog som ble skadd og som måtte avvirkes i 2018 og 2019 som en følge av stormer, brann, tørke og granbarkbiller. Det melder Skogsaktuellt.

Forventer nytt skadeår

I 2018 ble drøyt 35,7 millioner kubikkmeter virke i hele Tyskland skadd, noe som tilsvarer arealet av Belgia. Mesteparten av det skadede virket var bartrær, men drøyt to millioner kubikkmeter var løvvirke. I 2019 ble dobbelt så store volumer virke skadd, totalt drøyt 69,6 millioner kubikkmeter virke i hele Tyskland. Det mest utsatte området i 2018 og 2019 var beltet tvers over Tyskland og delastene Nordrhein-Westfalen, Sachsen-Anhalt, Hessen og Thüringen.

Det tyske mat- og landbruksdepartementet har også gjort beregninger av skadene for 2020. De ligger på nesten like store volumer, 55 millioner kubikkmeter.