Erstatt tallehalm med flis og bruk halmen som fôr - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Erstatt tallehalm med flis og bruk halmen som fôr

Mjøsen Skog har engasjert seg i fôrkrisen som mange bønder nå opplever på grunn av den ekstremt tørre sommeren. – Vi tilbyr nå heltreflis som kan brukes til å strø for dyrene, slik at bøndene […]

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

Mange bønder står foran en kritisk situasjon der de vil mangle fôr til dyrene sine på grunn av den ekstreme tørken vi har opplevd over store deler av Sør- og Østlandet i sommer. Nå tar Mjøsen Skog grep for å gi sitt bidrag til å avhjelpe situasjonen.

Via sin nettside www.mjosen.no tilbyr de nå bønder å kjøpe heltriflis fra terminalene på Rudshøgda (utenfor Hamar) og Øyer og Kvam i Gudbrandsdalen. Heltreflis er fint å bruke som dekke i tallefjøs, og kan på den måten erstatte halm, som i disse dager heller bør benyttes til fôr enn som strø.

Normalt leverer Mjøsen Skog flisa si til lokale forbrenningsanlegg, men velger altså i sommer å tilby flisa til lokale bønder i stedet. Ordningen har kommet i stand etter at flere landbruksorganisasjoner har gått sammen for å finne tiltak som kan hjelpe bøndene i sommer.

– Vi levere flis så lenge vi klarer utover sommeren og høsten, sier Per Magne Bryhn, som er salgsleder for bioenergi i Mjøsen Skog.

Mjøsen kan levere flis med containerbil, ordinært sidetippende vogntog, samt semitrailere med «waking floor». For de som ordner transport selv, må det gjøres avtale om lasting på terminalene, da de i utgangspunktet er ubemannet på sommeren, supplerer Bryhn.

Bryhn presiserer at det i øyeblikket er ferieavvikling også i Mjøsen Skog, men alle forespørsler vil blir fulgt opp så snart de ansatte er tilbake fra ferie.

Mer informasjon om priser, fuktighet i flisa og hvordan du kan bestille finner du hos Mjøsen Skog på: https://www.mjosen.no/om-oss/nyheter/forkrisa-tilbyr-heltreflis-til-talle/