Flere kjøper norsk juletre - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Flere kjøper norsk juletre

I år er det solgt 1,8 millioner norske juletrær i Norge. 1,1 av disse er produsert av profesjonelle norske juletreprodusenter.

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

– Omsetningen av norskproduserte juletrær er estimert til 627 millioner kroner i år, forteller landbruks- og matminister Jon Georg Dale i en pressemelding. – Vi ser at forbrukerne etterspør norske trær samtidig som importen går ned, men fortsatt har norske juletreprodusenter muligheten til å øke omsetningen med ytterligere 45 millioner kroner, mener statsråden.

– Andelen norske juletrær er i betydelig vekst – og utgjør i år 80 prosent av markedet. Det er en økning på rundt 15 prosent for norske juletrær i løpet av fem år, forteller daglig leder i Norsk Juletre, John Anders Strande, til Nationen (20. desember).

Mest populær i Norge er edelgranarter, som tar rundt 60 prosent av det norske markedet. Blant edelgranene utgjør fjelledelgrana igjen favoritten og med en markedsprosent på 60 av salget av edelgranarter.

– I år importeres det rundt 300.000 juletrær – mot 500.000 for fem år siden, forteller Strande visere. Nesten alle de importerte juletrærne kommer fra Danmark.

Men også norske juletreprodusenter har begynt å eksportere sine juletrær. I år vil Norge selge rundt 1000 juletre til England, 2000 til Tyskland, 300 til Østerrike og 200 til Holland.