Folk strømmet til Tømmer & Marked - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Folk strømmet til Tømmer & Marked

Over 600 personer tok turen til årets Tømmer & Marked – de ble ikke skuffet!

Representanter fra hele næringskjeden var samlet på Sundvollen hotell for faglig påfyll, og knytte nye bekjentskaper. Et variert program med stor faglig tyngde, kombinert med flotte kulturinnslag gjorde Sundvollen Hotell til stedet å være 15. februar.

Det er Viken Skog som arrangerer Tømmer & Marked, dette var den sjette utgaven. I to år har konferansen blitt utsatt som følge av korona. Derfor var det en strålende fornøyd styreleder i Olav Breivik som kunne gå på scenen, og ønske over 600 personer velkommen til Tømmer & Marked.

– Endelig kan vi samles igjen. Konferansen har blitt utsatt to ganger, men vi i Viken Skog gir vi oss ikke. Vi skal frem, og vi skal videre! Skog engasjerer som aldri før, det ser vi med over 600 deltagere. All time high, konstaterte Breivik til applaus fra publikum.

Variert program

Videre kom kommunal- og  distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) på scenen. Han snakket om å skape arbeidsplasser over hele landet, og at skog var et viktig virkemiddel for nettopp det. Han ønsket mest mulig verdiskaping i Norge, og var positiv til Viken Skog og Billerudkorsnäs planer på Treklyngen industripark. Videre var kommunal- og distriktsministeren innom «Grønt industriløft» og hvordan det offentlige skal bidra med en fremoverlent forvaltning. Med seg hadde ministeren også en videohilsen fra statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Programmet var delt opp i fem bolker: Skogens muligheter i en urolig tid, Grønn investeringsvilje, Bærekraft er bærebjelken, Fremtidens bomønster i by og bygg og Tre store norske med ambisjoner.

Det var flere kjente fjes på scenen i løpet av dagen. Hellbillies vekket de 600 i salen etter lunsj, og Arne Brimi fikk publikum til å gapskratte med artige historier. Samtidig inspirerte han med hvilke muligheter som ligger i skogen.

De som hadde løst inn billett virket å storkose seg. Sundvollen var fylt med skogengasjerte som smilte fra øre til øre.

Tømmer & Høggere

Allerede tirsdag, dagen før, hadde Viken Skog fylt opp Sundvollen hotell med tre parallelle seminarer. 115 tømmerhoggere fikk fylt opp med ny kunnskap om både miljøstandard og tekniske løsninger. 40 medlemmer med større tømmerleveranser og eiendommer fikk en forsmak på både markedet og de store planene på Follum og 70-80 industrikunder fikk sin oppdatering og ikke minst møtes til uformelle samtaler på tvers av eierkonstellasjoner og tilhørigheter