Gausdal Bruvoll kjøper Fåvang Sag og Høvleri - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Gausdal Bruvoll kjøper Fåvang Sag og Høvleri

For å stille sterkere i et tøft marked med økt konkurranse og for å styrke seg inn mot det grønne skiftet, kjøper Gausdal Bruvoll den meget oppegående
90-åringen Fåvang Sag og Høvleri.

Pressemelding:

Med dette grepet blir selskapene for alvor en aktør å regne med i det norske trelastmarkedet. Overtagelsen skjer 10.mai, med virkning fra 1/1 2021.

Utgangspunktet og timingen er perfekt; To veldrevne og moderne industribedrifter, god økonomi og økende etterspørsel. Med dette grepet sikres arbeidsplasser, gode utsikter for ekspansjon og økt konkurransekraft. Samtidig inviteres lokale skogeiere inn som andelseiere, slik at de kan dra nytte av verdiskapningen.

– Markedet har konsolidert i mange år. Både produksjonsselskapene og deres kunder blir færre og større. Gausdal Bruvoll har ekspandert og investert for å være konkurransedyktige, men vi trengte et skikkelig løft når det gjelder volum, forklarer administrerende direktør i Gausdal Bruvoll, Jørn Nørstelien. 

– Når Fåvang Sag nå blir en del av Gausdal Bruvoll-konsernet, legger vi et solid grunnlag for ytterligere videreutvikling og styrking av treindustrien i Innlandet, ikke minst regionalt i Gudbrandsdalen/Hadeland, sier Nørstelien.

Han har dessuten stor tro på trebaserte produkter som del av det bærekraftige byggeriet fremover.

– Vi blir nå for alvor en faktor å regne med i det norske trelastmarkedet, med et totalt produksjonsvolum på 173.000 m3 trelast og en omsetning på 650 millioner kroner.

Se hele pressemeldingen under «relaterte dokumenter».