Gjev utmerkelse til Kvinner i Skogbruket - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Gjev utmerkelse til Kvinner i Skogbruket

Kvinner i Skogbruket fikk stor anerkjennelse for sitt likestillingsarbeid.

Av: Marius Lippestad
access_time Publisert

Britt T. Godtlund tok i forrige uke i mot likestillingsprisen på vegne av Kvinner i Skogbruket. Det er Fagforbundet Innlandet som har plukket ut Kvinner i Skogbruket som vinneren. Prisen deles hvert år ut til en person, organisasjon, institusjon eller bedrift som har gjort en særskilt innsats for å fremme likestilling i arbeids- og samfunnsliv.

– Likestillingsprisen betyr stor anerkjennelse for en tradisjonelt beskjeden næring som skogbruket. Vi blir lagt merke til, og det hjelper en bransje som må bli flinkere til å synliggjøre alle mulighetene som ligger der, sier Godtlund til Magasinet Skog.

Kvinner i Skogbruket har blant annet det siste året jobbet frem et nettverk for unge kvinner i skogbruket. De har også kræsj-kurs i skogbruk for kvinner. Til kvinner som vurderer skog, sier hun:

– Ta ansvaret for eierskapet. Ikke sett bort alt til andre, men tør å gå litt motstrøms og vær bevist på hvilke – Ta ansvaret for eierskapet. Ikke sett bort alt til andre, men tør å gå litt motstrøms og vær bevist på hvilke ressurser skogenbruket har. Den har en verdi, så du skal forvalte den på beste måte. Stol på deg selv og følg interessene dine.    

Godtlund oppfordrer hun de som måtte være lysten på å jobbe i skogbruket til å prøve seg.

– Hvis du er nysgjerrig på skogbruket, så skaff deg kunnskap ved for eksempel å gå et år på en skoglinje. Du kan bruke basiskunnskapen også i andre yrker, for du har så mange muligheter.

Godtlund skyter inn et stort hurra til alle de aktive som bidrar til mer likestilling i skogbruket.

Britt T. Godtlund mottok på vegne av Kvinner i Skogbruket Likestillingsprisen. Et synlig bevis og en solid annerkjennelse for arbeidet de gjør i skogbruket.

Gjør en viktig jobb

Helene Skreibrok som er leder i Fagforbundet i Innlandet er imponert over hva Kvinner i Skogbruket får til.

– Denne prisen fortjener virkelig Kvinner i Skogbruket. De er med å rekruttere og samtidig sikre flere kvinner til skogbruket og ikke minst utvikle seg. Jobben som gjøres er viktig selv i 2021. Kvinner i skogbruket skiller seg litt ut ifra de andre likstillingsaktørene. Skogbruket er fremdeles et mannsdominert yrke og vi i styret synes det er viktig å belyse og sette fokus på den jobben som de gjør og har gjort gjennom mange år, sier Skreibok.

Det kan bli prisdryss på Britt, for hun er også personlig nominert til Jenterprisen 2021, som deles ut av Plan International Norge og Costume. Der har hun æren av å være nominert sammen med blant annet Stine Sofies Stiftelse og skihopper Maren Lundby.