Har du en ny idé til skogbruket - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Har du en ny idé til skogbruket

SkogsElmia er en stor nordisk skogsmesse i syd-Sverige fra 6. – 8. juni 2019. Nå inviterer de personer og firmaer også fra Norge til å delta i den aller første konkurransen om ny og innovativ […]

Av: Roar Ree Kirkevold
access_time Publisert

Svenskene arrangerer to store internasjonale skogsmesser med fire års mellomrom. I 2017 gikk ElmiaWood av stabelen nær Jönköping, og fra 6. – 8. juni neste år, er det «dags» for SkogsElmia på samme sted.

Dette er en mer nordisk messe med større fokus på nettopp det nordiske skogbruket, sier prosjektleder i Elmia Mattias Pontén til skog.no.

Allerede nå søker de etter personer og firmaer som har gode ideer og ny teknikk som hjelper skogbruksnæringen fremover. Det kan være hva som helst av ideer, men et tips er tekniske fremskrift som letter arbeidet, gir økt oppmerksomhet og inspirerer til fortsatt utvikling i bransjen.

Kanskje er det du eller ditt firma som vinner den aller første SkogsElmia Innovation Award. Ekstra hyggelig hadde det jo vært om prisen gikk til Norge.

Den tekniske utviklingen og mekaniseringen i skogbruket har vært fantastisk stor her i Norden, skriver Pontén på skogselmia.se.

Digitalisering og datahåndtering gir ytterligere muligheter. Mange oppfinnelser og nye produkter har blitt presentert på Elmias skogsmesser, og vi vil ytterligere løfte frem nyhetene via SkogsElmia Innovation Award, sier Pontén. Han er i tillegg leder av juryen som skal bedømme de innsendte bidragene. Det skal være to juryeomganger, og ditt bidrag må være anmeldt innen 28. februar 2019.

For å bli nominert, skal produktet eller tjenesten, være en teknisk nyvinning eller ny teknikk innen skogsbransjen som skal innebære en forbedring innenfor områdene; økonomi/produktivitet, arbeidsmiljø, sluttproduktkvalitet eller miljø. Ditt bidrag skal kunne finnes på det svenske markedet (netthandel fra Norge er tilstrekkelig), men ikke ha vært markedsført før 1. januar 2017.

Det deles ut medaljer til deltagere som oppfyller juryens tolkning av rammene og i tillegg deles det ut gull og sølv i form av SkogsElmia Innovation Award Guld og SkogsElmia Innovation Award Silver.