Historisk godt fjorår i Mjøsen Skog - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Historisk godt fjorår i Mjøsen Skog

Mjøsen Skog hadde en historisk høy omsetning i fjor. Totalomsetningen endte på nesten 700 millioner kroner, skriver selskapet i en pressmelding.

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

‐ Den høye omsetningen skyldes generell høy aktivitet i skogen, spesielt innenfor tømmeromsetningen og andre skogstjenester. Salget av skogbruksplaner viser også en flott utvikling i 2017, sier administrerende direktør Steffen Skolseg i Mjøsen Skog.

Totalomsetningen ble 697,2 millioner kroner, som er den høyeste i Mjøsen Skog noensinne. Årsresultatet ble 10,7 millioner kroner før skatt.

Det ble utbetalt 11,9 millioner kroner i bonus til andelseierne på tømmerleveranser. Driftsresultatet ble 2,8 millioner kroner, etter bonusutbetalingene. Finansresultatet er 8,0 millioner kroner.

‐ Vi er glade for å kunne si at vi leverer på alle nivåer til våre eiere, sier Skolseg.

‐ 2018 blir et godt år. Sagtømmerandelen av gran og furu i Mjøsen Skog-området økte i fjor, noe det har gjort jevnt de siste årene. Og rett etter nyttår kom en etterlengtet prisøkning på massevirke. Inneværende år ser også ut til å bli et godt år. Det er stor etterspørsel etter både sagtømmer og massevirke. Dessuten bidrar den kalde vinteren til meget høy omsetning på biovirke, sier Skolseg.

Mjøsen Skog omsatte nesten 1,2 millioner kubikkmeter tømmer i 2017, som er rekord fjerde år på rad. Gjennomsnittsleveransen har økt jevnt de siste årene og endte i 2017 med 911 m3 per leverandør.