Høy avvirkning i Viken - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Høy avvirkning i Viken

Viken melder om rekordavvirkning i 2018. Det ble innmålt 2,4 millioner kubikk tømmer.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

– Økonomien i selskapet er sunn og optimismen i skognæringen er større enn på mange år, skriver Viken Skog på sin hjemmeside.

Ser vi på hele Viken Skog-konsernet ble det til sammen avvirket 3,3 millioner kubikk i fjor. SB Skog stod da for 900 000 kubikk. Det ble dessuten plantet 10 millioner planter.

Viken Skog har et sterkt fokus på kostnadsforbedringer for å være konkurransedyktige i tømmermarkedet. Smart bruk av teknologi samt god arbeidsmetodikk skal legge til rette for vekst i virksomheten, skriver Viken på sin hjemmeside.

– 2018 ble et godt år for Viken Skog-konsernet. Vi setter stadig nye rekorder og i fjor ble det både kontraheringsrekord, innmålingsrekord og planterekord, sa styreleder Olav Breivik under informasjonsmøtet for skogeiere i Osloregionen forrige uke.

Viken  Skog har blant annet også satset på sitt eget transportselskap Viken Logistikk, samt et nytt selskap for linjerydding, Norsk Skogrydding.

– I tillegg til handel med tømmer, så utvikler vi oss videre på andre områder, sa daglig leder Tor Henrik Kristiansen under skogeiermøtet. Han pekte også på jobben som gjøres på eksport, og Viken AT Market.

– Stenger en fabrikk, så er vi ute i verdensmarkedet. Det gjør oss mindre sårbare, sa Kristiansen.