Hundre skogfolk og ett plaster - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Hundre skogfolk og ett plaster

Når samlingspunktet Skog & Tre feiret ti år, ble skogsbransjen utfordret på områder som stilte like store krav til håndtering av sosial angst som til faglige ferdigheter.

Av: Roar Ree Kirkevold
access_time Publisert

Til lyden av en summende Komatsu-hogger, avsluttet deltagerne på årets Skog & Tre dagsprogrammet torsdag med leker i et skogholt. Her fikk man konstatert at man ikke kunne skyte med sprettert eller kaste øks. De fleste slet også betydelig med å treffe blink med luftgevær og mange fikk null lyd i seljefløyta som man skulle lage nå midt i beste sevjetiden.

Bedre gikk det for enkelte når det gjaldt å bedømme høyden på et furutre. Noen klarte også å finne vekten på en liten stokk målt mot tolv halvlitere med boksøl av heller slapp herkomst.

Man valgte selv lag, og mye av vitsen var å treffe nye bransjefolk. Verbalt altså, ikke med øks.

Et lag ble helt i fyr og flamme da de oppdaget at furutrær kunne høydemåles med en app på telefonen. Da ryktet om jukset spredte seg, nektet de å uttale seg til gravende journalister.

Vinnere ble gruppen «Treskallene og Torfinn». De fire deltagerne var; Torgunn Sollid, Jostein Saus, Simon A. Støa og Torfinn Kringlebotn. Alle fikk diplom med ramme til odel og eie under festmiddagen.

Det ble utdelt ett plaster, men ellers ikke rapportert om HMS-avvik fra konkurransene.

Øksekast_web
Øksekasting på blink var trolig en ny øvelse for mange av deltakerne. Foto: Roar Ree Kirkevold.

 

To blide jenter fra arrangørene i Norges Skogeierforbund, Hanne Røn Arntsen og Ida Aarø. Foto: Roar Ree Kirkevold.
Sprettert_web
Full konsentrasjon er viktig ved sprettert-skyting. Foto: Roar Ree Kirkevold.