Hva tenker politikerne - greier Norge omstillingen? - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Hva tenker politikerne - greier Norge omstillingen?

Hør hva Landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad (KrF), og stortingsrepresentantene Guro Angell Gimse (H), Geir Pollestad (Sp) og Nils Kristen Sandtrøen (Ap) tenker om hvordan vi skal få til omstilling og økte investeringer i fastlands-industrien på webinar 20. januar 2021.

Hvordan skal vi få til økte investeringer i fastlands-industrien, og hvorfor er det viktig at vi satser på denne industrien? Norges Skogeierforbund, NORSKOG og Statskog arrangerer webinar om om dette teamet, og har fått med seg både politikere og toppledere i norsk næringsliv.

Fullstendig program og mer utfyllende informasjon finner dere nedenfor. Webinaret er gratis, men påmelding er nødvendig.

Program:

08.30 Skogbruket og industrien

Olav Veum, styreleder i Norges Skogeierforbund

Arne Rørå, adm.dir. i Norskog  

08.45 Ny industri – greier Norge omstillingen?

Chr. Anton Smedshaug, daglig leder i AgriAnalyse  

09.00 Hva skal til for å øke investeringene i norsk treforedlingsindustri?

Sven Ombudstvedt, konsernsjef i Norske Skog  

09.15 Økt produksjon i norsk industri – hva trengs?

Ole Erik Almlid, adm.dir. i NHO  

09.30 Verdiskaping og velferd og norsk industri

Hans-Christian Gabrielsen, leder i LO  

09.45 Spørsmål og kommentarer

Landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad (KrF), og stortingsrepresentantene Guro Angell Gimse (H), Geir Pollestad (Sp) og Nils Kristen Sandtrøen (Ap).

10.15 Slutt

Om deltakerne på webinaret:

Olaug V. Bollestad (KrF) er landbruks- og matminister. Hun er utdannet sykepleier. Bollestad har vært ordfører i Gjesdal, og ble valgt inn på Stortinget i 2013.

Guro Angell Gimse (H) er landbrukspolitisk talskvinne, og medlem av næringskomiteen. Hun har vært medlem av Melhus kommunestyre og Sør-Trøndelag fylkesting. Gimse er utdannet politi.

Geir Pollestad (Sp) er leder av næringskomiteen. Han har tidligere vært statssekretær, leder av Senterungdommen og leder av Norsk studentunion. Pollestad er utdannet jurist.

Nils Kristen Sandtrøen (Ap) er landbrukspolitisk talsmann. Han har vært varaordfører på Tynset, og har arbeidet både som journalist og som politisk rådgiver for Aps stortingsgruppe.

Ole Erik Almlid er administrerende direktør i NHO. Han er utdannet journalist, og har vært redaktør for flere aviser og sjef for Avisenes pressebyrå (AP). 

Hans-Christian Gabrielsen. Gabrielsen er leder i LO. Han har tidligere vært 2. nestleder i Fellesforbundet. Gabrielsen har fagbrev som prosessoperatør, og jobbet 11 år Tofte industrier. 

Sven Ombudstvedt er konsernsjef for Norske Skog. Han er utdannet siviløkonom, og har hatt lederstillinger i blant annet Yara International og Norsk Hydro.  

Olav A. Veum er styreleder i Norges Skogeierforbund og i AT Skog SA. Han er forstkandidat fra NMBU, og skogeier i Fyresdal. Veum er daglig leder for Silva Consult. 

Arne Rørå er administrerende direktør i NORSKOG. Han er forstkandidat fra NMBU, og sitter i styret for NIBIO. Rørå har lang erfaring fra skogsektoren, både i Norge og i utlandet.  

Christian Anton Smedshaug er daglig leder i AgriAnalyse. Han har doktorgrad i økologi fra NMBU, og har utgitt en rekke bøker knyttet til jordbruk, politisk økonomi og samfunn. 

Per Skorge (møteleder) er administrerende direktør i Norges Skogeierforbund. Han er sivilagronom fra NMBU. Skorge har vært generalsekretær for Norges Bondelag og avdelingsdirektør i Statens Landbruksforvaltning.