Ingen innvendinger fra Konkurransetilsynet - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Ingen innvendinger fra Konkurransetilsynet

Glommen Mjøsen Skog har fått svar om at Konkurransetilsynet, verken i Norge eller Sverige, har innvendinger mot oppkjøpet av majoriteten av aksjene i Moelven Industrier ASA.

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

Glommen Mjøsen Skog fikk fredag 31. januar beskjed fra Konkurransetilsynet både i Norge og Sverige om at de ikke har innvendinger mot at andelslaget benytter sin forkjøpsrett i Moelven Industrier ASA. Det betyr at alle transaksjoner nå er formelt godkjent og at Glommen Mjøsen eier drøye 71% av aksjekapitalen i Moelven, skriver Glommen Mjøsen i en pressemelding.

– I tråd med forventningene

– Konkurransetilsynets avgjørelse og konklusjon var helt i tråd med hva vi forventet, men det er allikevel alltid en usikkerhet knyttet til at man må få slike godkjenninger. Vi er selvsagt svært fornøyd med å ha fått en så rask avklaring fra Konkurransetilsynet, kommenterer adm. dir. Gudmund Nordtun i Glommen Mjøsen Skog SA, via pressemeldingen.

Glommen Mjøsen Skog SA har nå med sine drøye 71% av aksjene en dominerende eierrolle i Moelven Industrier ASA. Felleskjøpet og Eidsiva har ønsket å selge seg ut av Moelven Industrier i mange år, men aksjonæravtaler og fastlåste eierposisjoner gjorde salget vanskelig. Glommen Mjøsen Skog har vært tydelige på at Moelven Industrier er viktig for skogbruket, og vil derfor være en sterk eier i Moelven framover. Det er ønskelig å finne medspillere på eiersiden som har kompetanse og vilje til å bli med å videreutvikle selskapets konkurransekraft.

– Aksjonæravtalene gjelder fortsatt, men eierstrukturen er vesentlig forenklet. AT Skog og Viken Skog eier nå ca 28 prosent av Moelven Industrier og vi har allerede opprettet en god dialog med dem om hvordan vi skal utvikle et sterkt og framtidsrettet eierskap i Moelven Industrier ASA. Selskapet jobber i markeder som har sterke megatrender med seg og vi ser store utviklingsmuligheter for selskapet. Vi registrerer at mange har samme syn på mulighetene som oss, og vi er allerede kontaktet av flere som tilbyr seg å bli med, sier Gudmund Nordtun.