Johs. Bjørndal er død - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Johs. Bjørndal er død

Mangeårig redaktør og journalist i Norsk Skogbruk og Kretsløpet, Johs. Bjørndal, døde fredag 1. mars etter akutt sykdom. Bjørndal ble 67 år.

Johs. Bjørndal har vært ansatt i Skogselskapet i nær 40 år, og har vært redaktør og journalist for både Norsk Skogbruk og Kretsløpet – i perioden fra 1997 også for begge publikasjoner samtidig. Blant annet mottok Bjørndal høsten 2022 Avfall Norges hederspris etter mer enn 25 år som redaktør av Kretsløpet.

– Johs. Bjørndal var redaktør i Norsk Skogbruk fra 1985 til 2012, i 27 år. Han trappet i fjor høst ned til halv stilling, for å bli delvis pensjonist. Johs. var kunnskapsrik og klok, raus og direkte. Med hans brå bortgang har Skogselskapet mistet en høyt verdsatt kollega, og en viktig bidragsyter både faglig og sosialt. Hele det norske skogbruket har mistet en ærlig og tydelig røst, sier ansvarlig redaktør i Norsk Skogbruk, Line Venn.

Venn trekker fram stabiliteten og tryggheten hos en god og arbeidsom kollega, som var godt likt av alle.

– Han var poengtert i kommentarene sine, ofte humoristisk og veldig «to the point». Han var analytisk, og god til å løfte blikket og se situasjoner i en større sammenheng, noe som gjaldt både for skogbruk og i avfallsbransjen. Det er i det hele tatt en god sparringspartner som nå har gått bort, minnes Line Venn.   

– Våre tanker og dypeste medfølelser går til alle hans nærmeste. Johs. Bjørndal vil bli dypt savnet som den gode arbeidskollegaen og vennen han var for alle oss, sier Karl Henrik Skinstad Berke, konstituert administrerende direktør i Skogselskapet.

– Det norske Skogselskap har ved Johs. Bjørndals brå bortgang mistet en dedikert nestor, med en klar og skarp penn. Våre tanker går til hans nærmeste, sier styreleder Line Henriette Holten.

Johs. Bjørndal etterlater seg ektefelle, tre sønner og seks barnebarn.