Klart for ny skogbranndag - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Klart for ny skogbranndag

For å beskytte skogen mot brann startet aktører fra beredskap og skognæring en skogbrannkampanje i fjor. I år gjentas suksessen med en egen skogbranndag på Sognsvann 22. mai.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

– Etter fjorårets vellykkede arrangement inviteres det til ny skogbranndag på Sognsvann. I fjor hadde dagen 6-8000 besøkende og vi regner med vesentlig flere besøkende i år, sier Kjetil Løge i Skogbrand forsikring i en pressemelding.

Arrangementet er gratis og legges opp som en familiedag, med vekt på aktiviteter for barn. På programmet står vannbombing med skogbrannhelikopter, brannslukking, vannspyling, slangekobling, brannbiler, pumpeutstyr, trehyttebygging, skogbrannquiz, tegnekonkurranse og ansiktsmaling.

Det blir informert om skogbrann og bruk av ild og grill i naturen og barna blir utnevnt til «Skogens brannvoktere» under arrangementet. Dagens avsluttes med trekning av heldige vinnere av en helikoptertur i området.

– Statistikken viser at 9 av 10 skogbranner startes av menneskelig aktivitet, og formålet med kampanjen er å forebygge skogbrann gjennom informasjon til allmennheten generelt og barnefamilier spesielt, melder Skogbrand Forsikring.

Skogbranndagen på Sognsvann er et samarbeid mellom offentlige og private skog- og beredskapsaktører. Landbruksdepartementet, Landbruksdirektoratet, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Oslo brann og redningsetat, Norges Skogeierforbund, NORSKOG, Opplysningsvesenets fond, Skogselskapet, Brannvernforeningen, Oslo Kommuneskoger, Fylkesmannen i Oslo og Akershus, Statskog og Skogbrand Forsikring står bak dagen.

 

Mer om arrangementet på Skogensbrannvoktere.no