Koronasmitte på Agroteknikk - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Koronasmitte på Agroteknikk

Arrangøren oppfordrer alle 34 000 gjestene til å teste seg for koronasmitte etter oppdaget smitte i Malvik kommune.

Av: Roar Ree Kirkevold
access_time Publisert

Koronapandemien er her fortsatt. Både i verden, i Norge og også blant de 34 000 deltagerne på årets Agroteknikk-messe som ble arrangert på Lillestrøm 25. til 28. november. Messen skriver selv på sine nettsider at dette var et blikk inn i fremtidens landbruk. De tenkte nok på all teknologien som ga alle fra interesserte ungdommer til selveste finansministeren et blikk inn i mye av det som gjør det mulig å skaffe norsk mat, og skogressurser, fremover.

Så viste det seg altså at Malvik kommune registrerte koronasmitte blant flere besøkende på messen. I en pressemelding anbefaler de alle som var på messen til å bestille en koronatest.

Kommunen anbefaler alle som var på messen til å bestille en koronatest. De skriver videre at det er anbefalt å ta en hurtigtest (også kalt selvtest) så raskt som mulig. Dersom du tester positivt på hurtigtesten må du ta PCR-test innen ett døgn. Kontakt kommunen du bor eller oppholder deg i for å bestille time til PCR-test.

Agroteknikk-arrangøren oppfordrer alle som var på messen til å følge anbefalingen fra Malvik kommune. Det gjelder også besøkende som er bosatt andre steder enn Malvik.

Agroteknikk sender også oppfordringen direkte til alle besøkende på messen som har registrert sin e-postadresse ved billettkjøp. Den sendes også til alle utstillerne.

Verken NOVA Spektrum eller Agroteknikk har blitt kontaktet direkte av Malvik kommune med spørsmål om hjelp til arbeidet med smittesporing.

– Dersom det skjer, så vil vi bistå med det vi kan. Vi har heller ikke blitt kontaktet av noen av de besøkende med beskjed om at de er smittet, skriver de på sine hjemmesider.

Agroteknikk ble avholdt i NOVA Spektrum i Lillestrøm den 25. til 28. november 2021.

Messearrangøren la vekt på et mest mulig smittefritt arrangement. De hadde hele tiden klare anbefalinger på sin hjemmeside.