Landbrukets møtepunkt - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Landbrukets møtepunkt

Agroteknikk arrangeres på Lillestrøm hvert tredje år. 8. – 11. november i høst møtes hele bransjen til oppdatering på Norges største landbruksmesse.

Av: Roar Ree Kirkevold
access_time Publisert

Forrige gang Agroteknikk ble arrangert kom det 30.000 bønder, entreprenører og fagfolk fra hele landet. I november i år er det på´n igjen. Målet er nødvendigvis ikke mange flere besøkende i år, for dette er en fagmesse, men folksomt blir det helt klart på det som kan betegnes for møteplass nummer én for norske bønder.

Nesten 150 utstillere, hvorav alle de store, er til stede.

‐ Vi hadde bestilt bort mer plass enn de 32 dekarene vi har til rådighet i alle fem hallene pluss to større telt utenfor, forteller prosjektleder for Agroteknikk, Anita Helene Hall. Dermed påstår hun at Agroteknikk blir den største fagmessen på Norges Varemesse på Lillestrøm i år.

Torsdag blir det fokus på ungdom, utdanning og fremtidens arbeidsplasser.

Fredag byr på temaer om kvinner i landbruket og om ettermiddagen blir det en stor politisk debatt med sentrale politikere som mener noe om landbruket både nå og fremover.

Lørdag er dagen hvor et fagtema løftes frem spesielt. I år er det «grovfôr» som omtales.

Så kan du bli med på et ekte moteshow innen landbruket. Ikke dårlig, hva. Tiden da man brukte halvveis utslitte finklær som arbeidstøy er forbi. Bli med rundt catwalken på lørdag.

Søndag arrangeres det livdyrauksjon med ti raselag som arrangør. Flere okser skal vises frem og selges.

‐ Dette blir topp stemning, sier Anita Helene Hall.

Kjøp billetter på nett (www.agroteknikk.no) så får du 10 prosent rabatt og enda viktigere: Du går rett forbi køen.

‐ Hvis du vil arrangere en tur for skogeierlaget ditt, så har vi folk som kan hjelpe deg med hele pakkeløsninger, forteller Anita Helene Hall. ‐ Selv teater eller annet i Oslo, kan vi ordne.

Agrokonserten

Fredag 9. november arrangeres også Agrokonserten i selveste Oslo Spectrum.

Her møter du DDE, Postgirobygget, Byting, Loveshack og Beist. Det er to scener, så dette blir konstant trøkk. Billettene legges ut fra 1. mai.