Maskinparken TRE vant Årets trebyggeri 2018 - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Maskinparken TRE vant Årets trebyggeri 2018

Maskinparken TRE på Lilleby i Trondheim vant prisen Årets trebyggeri 2018. Prosjektet vant fordi man har utfordret alle involverte aktører til å bidra med utvikling og nytenking.

Av: Knut Werner Lindeberg Alsén
access_time Publisert

Prisen ble delt ut på Byggedagene 3. april. Juryen fremhever at man allerede i utviklingsprosessen av byggene har vært nyskapende, dessuten er det benyttet flere innovative industrialiserte arbeidsmetoder med tydelige ambisjoner på miljø- og bærekraft, samt at prosjektet har vært økonomisk effektiv i et rent kommersielt marked.

Største boligprosjektet i tre Norge

Maskinparken TRE består av 47 leiligheter fordelt på over 4000 kvadratmeter i 8 etasjer. Bygget er basert på et industrialisert byggesystem i massivtre som viser vei for urban utbygging med tre i framtiden. Boligblokken inngår som en del av Lilleby-området, som er Trondheims nye grønne bydel med tydelige ambisjoner om lavt energiforbruk, bruk av fornybare materialer og lavt klimagassutslipp.

Prosjektet er det største boligprosjektet i massivtre som er realisert i Norge. I juryens bedømmelse heter det at prosjektet viser gjennom innovative løsninger, at det lar seg gjøre å bygge boliger i massivtre beregnet på det kommersielle markedet, kombinert med god arkitektur og høye miljøambisjoner.

Høy kvalitet blant de nominerte

Årets Trebyggeri deles ut årlig av Treteknisk, TreFokus i samarbeid med Byggeindustrien. Årets Trebyggeri gjelder bygg som er realisert i løpet av 2018.

‐  Juryen hadde også i år en krevende jobb i år. Antall innmeldte prosjekter til kåringen øker nå for hvert år, og svært mange av dem hadde vært verdige vinnere av prisen. Vi er veldig fornøyd med de tre kandidatene som er nominert, de viser bredden og kvaliteten vi nå ser i bruk av tre i bygg, sier daglig leder Aasm. Bunkholt i TreFokus.

Fornøyde prisvinnere: Fra venstre: Odd Grøthe, WSP Norge; Ørjan Vårdal, Veidekke Eiendom; Sigbjørn Faanes, Veidekke Entreprenør; Solveig Djønne Haugli, Veidekke Eiendom og Katrine Falch Aune, Hus Arkitekter. Foto: Knut Werner Lindeberg Alsén.

Kort om de nominert til Årets trebyggeri 2018:

Maskinparken TRE

Maskinparken TRE – boligblokk i krysslaminert tre, Trondheim. Foto: Veidekke Eiendom AS.

Byggherre: Lilleby Eiendom (50% Veidekke Eiendom, 50% andre investorer)
Arkitekt: HUS Arkitekter AS
Entreprenør: Veidekke Entreprenør AS
RIB: WSP, RIbrann: Rambøll AS, RIaku: Brekke & Strand AS, TUE Massivtre: WoodCon AS, TUE Elektro: Vintervoll AS. TUE Rør: GK Rør AS. TUE Ventilasjon: Bryn Byggklima AS. TUE Grunnarbeider: Tverås Maskin AS. UE Maler: Sandå.

 

 

Kongsvinger ungdomsskole

Kongsvinger ungdomsskole – i limtre og KL-tre.

Byggherre: Kongsvinger kommune ved KKEiendom
Prosjektledelse: HR Prosjekt
Totalentreprenør: Ø.M. Fjeld
Arkitekt/interiørarkitekt: hlm arkitektur
LARK: Bjørbekk & Lindheim
Rådgivere: RIB, RIBr,RIByFy, RIM, RIEnergi: WSP l RIG: Løvlien Georåd l RIV: GK Inneklima l RIVA: Arealtek l RIE: Ing. Hallås l RIAku: Brekke & Strand l Koordinator for utførelse og uavhengig kontroll: Prosjektråd Innlandet

SPAR Snarøya – Dagligvarebutikk

Spar Snarøya – bærekraftig og miljøvennlig dagligvarebutikk. Foto: Norgesgruppen Eiendom.

Byggherre: Norgesgruppen Eiendom
Prosjektledelse: ProsjektCompaniet
Totalentreprenør: POB Entreprenør
ARK: Meinich Arkitekter: Forprosjekt l Søndergaard Rickfelt: Prosjektering etter forprosjekt
Rådgivere: RIB: Will Arentz l RIBrann: SteG