Mer skånsomt skogbruk - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Mer skånsomt skogbruk

Klimaendringer gir våtere skogbunn og større fare for kjøreskader etter hogst. Hva kan gjøres for et mer skånsomt skogbruk? Skogforskning og skognæring inviterer til skogdag og demonstrasjon av prototype på beltegående skogsmaskin.

I et fremtidig varmere og våtere klima vil skognæringen stå overfor en økende utfordring når det gjelder kjøreskader etter hogst. Bedre planlegging av mer skånsom kjøring i skog er et viktig mål både for skognæringen og skogforskningen.

Gjennom det europeiske EU Horisont 2020-prosjektet «OnTrack» er det utviklet en ny beltegående lassbærer. OnTrack-prototypen er bygget på en Buffalo-lassbærer fra Ponsse, utstyrt med belter og understell fra Prinoth, og maskinen testes i Norge i sommer.

Tirsdag 27. juni kommer OnTrack-konseptmaskinen til Lillehammer. Maskinentreprenørenes forbund, Mjøsen skog, Ponsse, Vingrom-selskapet Owren/Prinoth og Skogkurs på Honne ved Biri, i samarbeid med forskere fra NIBIO, inviterer til skogdag. Kom til Lillehammer for å få et innblikk i det siste innen forskning og kunnskap i forebygging av sporskader både i teori og praksis!

Alle de involverte partnere stiller med egne stands.