Moelven Eidsvold Værk legger ned - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Moelven Eidsvold Værk legger ned

Styret i Moelven Eidsvold Værk AS har besluttet å legge ned bedriften i løpet av første kvartal 2020. Eidsvold Værk er det eldste sagbruket og høvleriet i Moelven.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Medarbeiderne ble informert om beslutningen om å legge ned sagbruket på et allmøte mandag ettermiddag. Det skriver Moelvenkonsernet i en pressemelding.

– Dette er en trist dag for våre medarbeidere ved Moelven Eidsvold Værk, og også i Moelvens historie. Det er med et særdeles tungt hjerte vi avvikler en så tradisjonsrik bedrift, men kostnadene ved bedriften er for høye til at vi kan forsvare videre drift, sier Bjarne Hønningstad, styreleder i Moelven Eidsvold Værk i meldingen.

Det jobber 60 medarbeidere ved bedriften, som er et kombianlegg med både sag og høvleri.

– Vi går nå i dialog med medarbeiderne og deres tillitsvalgte. Vi skal gjøre det vi kan for å bistå de som skal ut på jobbmarkedet, og se på muligheter for arbeid innad i Moelvenkonsernet, sier Bjarne Hønningstad.

Høye kostnader

I slutten av august ble medarbeiderne informert om at styret vurderte en nedleggelse av virksomheten. Styret pekte på høye driftskostnader, og at det måtte omfattende investeringer til for å gjøre driften lønnsom i en mer normal markedssituasjon enn hva som har vært tilfelle de siste årene.