Nå kan du utdanne deg til å tenke grønt - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Nå kan du utdanne deg til å tenke grønt

Fra høsten er det mulig å studere Grønt Entreprenørskap. – Dette er det første studiet i sitt slag på høyskolenivå, sier initiativtakerne.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Studiet er et samarbeid mellom Høgskolestiftelsen for innovasjon og entreprenørskap og Høgskolen i Hedmark. Gjennom studiet skal studentene lære seg å skape ny virksomhet basert på fornybare ressurser, eller forbedre ressursproduktiviteten i eksisterende virksomhet.

– For å få til et grønt skifte er det viktig å etablere et slikt tilbud. Grønn vekst er smart, fordi det er lønnsomt og fordi det gir konkurransefordeler, sier Trygve Tamburstuen, innleid prosjektleder i Høgskolestiftelsen for innovasjon og entreprenørskap.

 

Studiet starter til høsten og skal være det første i sitt slag på høgskolenivå i Norge. Studiet er samlingsbasert over fire semestre og gir 60 studiepoeng. Det kan tas som et grunnstudium eller som et videreutdanningstilbud for interesserte som er i arbeid. Det kan søkes finansiering gjennom Lånekassen til utdannelsen som er et betalingsstudium.

 

Gjennom studiet skal elevene gjennomføre innovasjonsprosjekter og delta i praktisk utviklingsarbeid. Ressursutnyttelse og hensyn til miljø/klima- og markedsmessige utfordringer med hensyn til økonomi, bærekraft og miljøhensyn skal vektlegges.

Studiested er Bjørkelangen, Rena og Evenstad. Søknadsfrist er 20.juli, og det kan søkes via hihm.no