Nordiske skogeiere nominert til gjev pris - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Nordiske skogeiere nominert til gjev pris

Nordiske skogeiere fortjener en miljøpris for arbeidet de har gjort for å ta vare på biologisk mangfold, mener stortingsrepresentant Ole André Myhrvold fra Senterpartiet. Myhrvold har derfor nominert nordiske skogeiere til Nordisk Råds miljøpris for 2020.

Nordens skogeiere har gjennom sitt arbeid de siste tiåra sørga for at det er flere trær i Norden nå enn det var før. Da binder vi også mer CO2, noe som er viktig, sier Myhrvold til Nationen.

Han poengterer også at skogen og trenæringa vil ha en stor rolle i overgangen til det grønne skiftet.

Fortjener en påskjønnelse

– Nordens skogeiere har bidratt til å sikre miljø og natur i Norden, og de fortjener en påskjønnelse for det arbeidet, sier Myhrvold.

Nordisk Råds mljøprisen gis til en nordisk organisasjon, virksomhet eller person som på en forbilledlig måte har prestert å integrere respekten for natur og miljø i sine aktiviteter eller i sitt arbeid, eller som på annet vis har gjort en ekstraordinær innsats for naturen og miljøet.

– Det mener jeg at nordiske skogeiere har gjort ved å legge til rette for biologisk mangfold i de nordiske skogene, særlig gjennom en egen sertifiseringsordning, hvor det blant annet stilles krav til hva skogeierne skal gjøre før, under og etter hogst, sier Myhrvold.

Nordiska Skogsägareorganisationers Förbund

Det er Nordiska Skogsägareorganisationers Förbund (NSF) som er nominert til prisen. NSF består av MTK Skogsägarna (Finland), LRF Skogsägarna (Svrige), Dansk Skovforening og Norges Skogeierforbund. Organisasjonen ble stiftet i 1946.

Du kan lese mer om saken på Nationen (krever innlogging).