Norske mikrohus får nasjonal byggepris - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Norske mikrohus får nasjonal byggepris

Norske Mikrohus er kåret til Månedens bygg for juli av Tenk Tre. Pernille Walvik er en av mange nordmenn som bor mindre, fordi det gir henne mer.

David og Jeanette Reiss-Andersen startet firmaet Norske Mikrohus AS i 2018.  Norske Mikrohus bygger 22 kvadratmeter små boliger på hjul, som enkelt kan flyttes fra sted til sted. Boligene har oppholdsrom, soveplass og fullstørrelse kjøkken og bad. Huset leveres med gulvvarme, og vedovn om ønskelig. Selskapet har bærekraft som en rettesnor. Tre er derfor et naturlig materiale for produsentene.

Vi ønsker ekte materialer og har måttet tenke utradisjonelt for å få et mest mulig funksjonelt hjem på 22 kvadrat, sier Jeanette Reiss-Andersen.

– Vi har nylig inngått et samarbeid med Treteknisk institutt for å få råd om hvordan vi kan effektivisere produksjonen. Tanken er at Treteknisk skal bistå bedriften med å optimalisere byggeprosessen, og bidra med ekspertise og kunnskap om treets egenskaper. Målet er å bruke kortreise og bærekraftige materialer i produksjonen, sier David Reiss-Andersen.

– Norske Mikrohus fanger opp folks ønske om å leve enklere. De legger vekt på bærekraft og kortreiste materialer, med utstrakt bruk av tre. Vi gratulerer Norske Mikrohus med prisen, sier Ellen Alfsen, prosjektleder i Tenk Tre.

Les om Pernille og historien bak Norske Mikrohus på www. tenktre.no