Ny besøksrekord på Dyrsku'n - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Ny besøksrekord på Dyrsku'n

Dyrsku’n i Seljord i Telemark har lange tradisjoner. Årets arrangement var det 151 i rekka, og arrangøren melder om rekordbesøk på lørdagen med over 38.000 besøkende.

Av: Anders Hals
access_time Publisert

Både besøkstallet og antall utstillere gjør Dyrsku’n til Norges største handels- og landbruksmesse. Og folk kom i år som tidligere år – fra hjemfylket og de nærmeste nabofylkene, fra resten av Agder, fra Vestlandet – særlig Rogaland, og fra det øvrige Østlandet.

Skogbrukets organisasjoner hadde samlet seg på Skogtunet, og det var rett og slett folksomt rundt standene til AT Skog, til Skogbrand og deres nye mobile slukningsenhet og deres opplegg for å slukke skogbranner, til Fylkesmannen, til flere utdanningsinstitusjoner og til skogselskapene i Telemark, Vestfold og Buskerud. Skog er på offensiven!

Arrangementsmessig var første dagen i år litt hemmet av dårlig vær – både varslet og reelt. Natt til lørdag kom det i tillegg store mengder vann fra oven, men utstillingsarealene er bygd ut og gjort bedre år for år – også med tanke på vann, så det gikk greit nok. Det som eventuelt gikk tapt av besøkende på fredag, tok man muligens igjen dagen etter, da det tidvis var meldt om fire til fem kilometer lange bilkøer langs innfartsveiene til Seljord og messeområdet! Over 38.000 besøkte messa på lørdagen – det er ny publikumsrekord på én dag.

Vel inne ser en fort at både det opprinnelige navnet og det at det er en handels- og landbruksmesse, står seg. Blant årets 740 (!) utstillere fant vi – foruten alt av husdyr, alt fra store skogsmaskiner til boblebad og fra belter for skogplanting til beitepussere og annen jordbruksredskap – innimellom matservering i ulike former, tevlinger og konkurranser som for eksempel dømming av hopper, faglige foredrag m.m.

Dyrsku’n er som nevnt også ei handelsmesse, og alle besøkende i år var spesielt anmodet om å betale med kort. Og kortene gikk nok til dels varme. Det vanket gode rabatter for den som handlet mens det hele stod på. En del private bankkontoer var ganske sikkert noe mer slunkne ved kontoeiers hjemreise enn ved ankomst til stevneplassen. Men sånn skal det være – og har sikkert mer og mindre vært det også ved alle de 150 tidligere Dyrsku’ne.

Til tross for regn på fredagen, ble det publikumsrekord på lørdagen med over 38.000 besøkende. Også på Skogtunet var det full fart og mye besøk. (Foto: Anders Hals).