Ny fabrikksjef ved Skogn - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Ny fabrikksjef ved Skogn

Bjørn Einar Ugedal (48) er ansatt som administrerende direktør ved Norske Skog Skogn AS fra 15. oktober 2019. Han har lang erfaring fra en rekke stillinger innenfor prosess- og kraftforedlende industri.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Inntil nylig har Ugedal vært administrerende direktør ved Ferroglobe Mangan Norge i Mo i Rana, som produserer manganlegeringer. Han har innehatt en rekke ledende stillinger i multinasjonale konsern innen prosessindustrien. Ugedal har en MBA (Master of Business Administration) fra det Europeiske Universitet i Barcelona (Spania) og er uteksaminert som sivilingeniør innen fysikalsk metallurgi ved NTNU i Trondheim.

Bjørn Einar Ugedal blir ny administrerende direktør ved Skogn. Foto: Norske Skog.

– Vi er glade for å ønske Bjørn Einar Ugedal velkommen som ny fabrikksjef ved Norske Skog Skogn. Sammen deler vi ambisjonen om å skape et så konkurransedyktig Norske Skog Skogn som mulig i denne krevende bransjen. Skogn er i dag en veldrevet fabrikk med et stort utviklingspotensiale, og vi mener at Ugedal vil kunne tilføre ny kompetanse til å videreutvikle virksomheten på Skogn, sier Sven Ombudstvedt, konsernsjef i Norske Skog AS i en pressemelding.

Vil skape vekst

– Jeg er svært motivert og klar for denne nye utfordringen. I et konstruktivt og nært samarbeid med våre leverandører og kunder, vil vi fortsatt produsere og levere publikasjonspapir i verdensklasse. Norske Skog Skogn har mange dyktige og kompetente medarbeidere, og vi skal sammen sørge for å opprettholde konkurransekraften til fabrikken og samtidig skape vekstmuligheter for nye initiativer, sier Bjørn Einar Ugedal selv.

Saxrud skifter stilling

Når Ugedal tiltrer som fabrikksjef, vil han erstatte Amund Saxrud (47) som har vært fabrikksjef siden 2011. Amund Saxrud vil deretter tiltre som ny Chief Operating Officer (COO) i Norske Skog konsernet med ansvar for oppfølging av operasjonelle aktiviteter ved konsernets 7 fabrikker.

– Vi er svært takknemlige for den formidable innsatsen Amund har gjort for å styrke Skogns virksomhet de siste 9 årene. I en tid med stor konkurranse i bransjen, vil Amunds omfattende operasjonelle erfaring komme til nytte i hans nye jobb som COO, sier Ombudstvedt.