Ny norsk satsing på massivtre - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Ny norsk satsing på massivtre

To av Sørlandets største aktører innen trebasert produksjon slår seg sammen til et felles nasjonalt selskap som satser på massivtre.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Kristiansand-entreprenøren Bico Bygg og Innredning og Birkenes-selskapet Aaneslands Limtre står bak nyskapingen Abico Massivtre. Hovedkontoret vil ligge i Oslo, og firmaet skal ha nedslagsfelt i hele Norge. Selskapet blir totalunderentreprenør på bygg bestående av limtre og eller massivtre.

– Vi går sammen i et nytt selskap for å kunne bli en total underentreprenør. Aanesland Limtre har kunnskap, erfaring og gjennomføringsevne, og Bico Bygg og Innredning har 90 tømmermenn og eget innredningsverksted. Denne konstellasjonen gjør oss komplette som underleverandør, sier Gunnar-Adolf Aanesland, daglig leder i Aanesland Limtre.

Sterkere sammen

Aaneslands Limtre er en av landets største leverandører av massivtre og limtre til byggebransjen, og har de siste årene vært en sentral leverandør til større byggeprosjekt over hele landet. Selskapet har vært med på to utbygginger på Gardermoen lufthavn, i tillegg til Grimstad bibliotek og flere større, offentlige omsorgsboliger og skoler – blant dem Steinkjer Skole, som nylig ble kåret til «Årets skolebygg 2020».

– Vi tror på styrken i at to av Sørlandets største innen trebasert produksjon slår seg sammen og danner et sterkt faglig miljø innenfor dette segmentet, sier Aanesland,

– Vi har ambisjoner om å bli den ledene aktøren på massivtre og limtre i Norge, og i samarbeidet med Bico får vi tilgang på ressurser som gjør at vi har få begrensninger på hvilke oppdrag vi kan ta på oss, sier Aanesland.

– Vi ønsker å bygge bærekraftig og bli enda bedre på tre. Derfor har vi gått sammen med Aaneslands Limtre, som er en erfaren aktør med en rekke større prosjekter bak seg, sier divisjonssjef Kjell Nevland i Bico Bygg og Innredning.

Det nye selskapet ser for seg å konkurrere på alle oppdrag som inneholder massivtre. Skoler, barnehager, svømmehaller, bibliotek og offentlige bygg.

– Vil dere konkurrere med Splitkon om massivtreoppdrag?

– Vi vil nok møte dem i konkurranse, men vi kan nok også oppleve at vi må samarbeide. Om ikke på massivtre, men på andre produkter. Markedet i Norge er da ikke så stort. Klarer man å holde på en flott kjemi blant bransjekollegaer, så har man mye å vinne på det. Selv om man skal konkurrere, sier Aanesland som legger til at selskapet i større grad vil kunne bearbeide elementer, om ikke direkte laminere elementene.

– Det er der så mange gode produsenter bare få timer unna, som kan gjøre dette i mye større og rasjonelle bedrifter enn hva vi kan. Derfor vil bearbeiding og kundetilpasning være det vi må satse på i fremtiden mener jeg, avslutter Aanesland.