Ny norsk satsing på massivtre - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Ny norsk satsing på massivtre

Nordisk Massivtre AS skal benytte kortreist skog til produksjon av byggeelementer i en ny fabrikk for massivtre på Kongsvinger. Hunton Fiber AS og Stangeskovene står bak selskapet i samarbeid med Massiv Holding.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Massiv Holding består av nøkkelpersoner fra Massiv Lust AS, som har produsert massivtreprodukter siden 2013 i Luster i Sogn og Fjordane. Den eksisterende fabrikken legges ned, og maskiner og produksjonsutstyr flyttes til Sivabygget på Kongsvinger som skal huse nysatsningen. Planen er oppstart i juni i år, og styreleder i det nye selskapet Lars Atterfors er positiv til markedsutsiktene og mener Kongsvinger er riktig plassering for satsningen.

 

­- Massivtre er i fremvekst i hele Norden, og det er spådd at markedet vil overstige 500 milllioner kroner i Norge innen 2020.   Materialene som brukes i dag er gjerne importert, mens Nordisk Massivtre skal produsere sine egne løsninger med råvarer fra eget nærområde, sa Atterfors på en pressekonferanse i Treteknisk sine lokaler på Blindern i Oslo.

 

Erik Toverud i Stangeskovene forteller at målet er at den lokale skogen skal utgjøre en vesentlig del av råstoffet i den nye fabrikken.

– Vi vil stå for vesentlige volumer, men vi skal ikke låse produksjonen til råstoff fra Stangeskovene. Vi vil være avhengige av riktig råstoff inn, slik at vi optimaliserer produksjonen, sier Toverud.

 

Det skal jobbes videre med spesifikasjoner og råstoffbehov fremover, bekrefter Carsten Hovind, daglig leder i Massiv Lust, og nå markedssjef i det nye selskapet Nordisk Massivtre. Han forteller at det nye selskapet vil legge hovedtrykket på næringsbygg, landbruksbygninger, småhus og til dels eneboliger.

 

-Vi vil ikke gå for de største prosjektene, som for eksempel helsebygg, men vil sette hovedtrykket vårt mot det private markedet og arkitekter, forteller Hovind.

Eierfordelingen i det nye selskapet er 55 prosent Hunton Fiber AS, 35 prosent Stangeskovene og 10 prosent Luster Holding. Nordisk Massivtre starter med ti ansatte, og veksten skal i første omgang komme i Norge og Sverige.