Ny pris for bruk av trygt tre - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Ny pris for bruk av trygt tre

For første gang skal det deles ut pris for bruken av PEFC-sertifisert materiale under Verdens Arkitekturfestival. Prosjekter som har brukt PEFC-sertifisert heltre, massivtre eller limtre kan delta.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Prisen kalles «Best Use of Certified Timber prize», og er støttet av PEFC. Prisen skal deles ut til byggeprosjekter og arkitekter som har brukt sertifisert tre på en oppfinnsom, inspirerende eller kunstnerisk måte, og som er et forbilde med tanke på ansvarlig bruk av byggemateriale i hele byggeprosessen.

Prosjekter som har valgt tre på grunn estetiske og arkitektoniske egenskaper, eller fordi det er et fornybart byggemateriale, kan delta i konkurransen.

Selve prisutdelingen skjer under Verdens Arkitekturfestival (World Architecture Festival) 28-30 november. WAF er en årlig festival og prisvinnerseremoni for arkitekturindustrien. Til festivalen nomineres omkring 200 prosjekter som konkurrerer om priser i 20-30 kategorier. Tidligere vinnere inkluderer noen av verdens mest ikoniske og kjente arkitekter som Foster & Partners, Zaha Hadid Architects, Snøhetta, BIG, Isay Weinfeld, Perkins & Will, Rogers Stirk Harbour, FJMT, og Sou Fujimoto.

Alle prosjekter som melder seg på i kategoriene for fullførte bygg via Verdens Arkitekturfestivals nettside (WAF) kan også være med å kjempe om prisen «Best Use of Certified Timber prize”. Det er bare å krysse ut på at bidraget skal vurderes for prisen «Beste bruk av sertifisert tømmer».  Bruken av sertifisert byggemateriale er påkrevet, og vil følges opp ved kontroll av kilden til tømmeret.

En egen jury, som inkluderer en representant fra PEFC, vil gå igjennom deltagerne og se på hvilke prosjekter som har brukt sertifisert tømmer på en forbilledlig måte. Juryen presenterer de 10 beste prosjektene i kategorien morgenen fredag 30. november under årets festival i Amsterdam, og vinneren annonseres under gallamiddagen samme kveld.

Fristen for å delta er 11 mai 2018. Her melder du på ditt prosjekt.