Ny toppsjef i Norske Skog - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Ny toppsjef i Norske Skog

Norske Skog AS har ansatt Niels Petter Wright som ny konsernsjef. Han starter i jobben 1. desember 2018. Wright har 17 års erfaring fra Elopak, de 10 siste årene som konsernsjef.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

– Vi er glade for å ønske Niels Petter Wright velkommen som ny konsernsjef i Norske Skog. Sammen deler vi ambisjonen om å skape et så konkurransedyktig Norske Skog som mulig i denne krevende bransjen. Vi vil fortsette å utvikle vår kjernevirksomhet og samtidig utforske nye muligheter på strukturert måte, sier Sven Ombudstvedt, styreleder i Norske Skog AS, i en pressemelding.

Wright (57) er avtroppende konsernsjef i Elopak, som produserer kartongemballasje.

– Wright har erfaring og resultater som leder i industrivirksomheter der prosess- og produktinnovasjon er sentralt, legger Ombudstvedt til.

– Jeg er svært motivert og klar for denne utfordringen. Norske Skog har mange dyktige og kompetente medarbeidere, som jobber for å forbedre virksomheten. Fremover blir det viktig å videreføre og styrke den gode dialogen med kundene, å sørge for at vi produserer så effektivt og konkurransedyktig som mulig. Vi vil fortsette arbeidet med både prosess- og produktutvikling samt jobbe konstruktivt med våre leverandører og andre interessenter for å sørge for gode finansielle- og politiske rammebetingelser, sier Wright.

Han erstatter Lars P. Sperre som har fungert som Norske Skogs konsernsjef siden mai 2017. Sperre vil fortsette å jobbe for Norske Skog og inngå i konsernledelsen med ansvar for Corporate Strategy.
– Styret og eierne av Norske Skog er svært takknemlige overfor Lars for hans innsats som leder av konsernet gjennom en meget komplisert finansiell restrukturering, og vi er glade for at han vil være med oss videre. Lars har vist stort lederskap og har skapt stabilitet for våre operative virksomheter i en meget krevende tid. Når den nye konsernsjefen tiltrer, vil Lars kunne vie hele sin oppmerksomhet på den videre strategiske utviklingen av konsernet, sier Ombudstvedt.

Det er bare et år siden morselskapet Norske Skogindustrier ASA gikk konkurs. Papirkonsernet gjenoppsto med nye eiere, det britiskbaserte investeringsselskapet Oceanwood. Norske Skog skriver i pressemeldingen at de etter en omfattende finansiell restrukturering, nå fremstår finansielt solide. Norske Skog er en av verdens ledende produsenter på publikasjonspapir.

Wright  ble uteksaminert fra Norges Handelshøyskole i 1986. Han har vært konserndirektør med ansvar for finans og strategi i Dyno Nobel og har også ledet sprengstoffdivisjonen i Dyno Industrier. Han var finansdirektør hos bilimportøren Bertil O. Steen før han begynte i Elopak i 2000. I 2007 ble han konsernsjef i selskapet, en stilling han hadde til slutten av 2017.