Prisutdeling til Årets Trebygg 2020 - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Prisutdeling til Årets Trebygg 2020

– Ydalir skole er et fantastisk eksempel på hvordan vi kan bygge mer klimavennlig, sa prosjektleder i Tenk Tre, Ellen Alfsen, da hun overrakte skolen i Elverum prisen som Årets Trebygg 2020.

Siden januar 2020 har Tenk Tre kåret Månedens Trebygg. Byggene har ulike funksjoner og er fra forskjellige steder i landet. Hittil har alt fra Finansparken i Stavanger til et mikrohus på hjul stukket av med seieren.

Folkeavstemning på sosiale medier

Vinneren av den gjeve tittelen Årets Trebygg 2020 ble kåret gjennom en folkeavstemning på sosiale medier. Prosjektleder i Tenk Tre, Ellen Alfsen, fikk gleden av å overrekke diplom og blomster til glade vinnere onsdag 15. september.

Elevrådsleder Marius Kjellaas og Ellen Alfsen, prosjektleder i Tenk Tre. Foto: Linda Vespestad.

Stort oppmøte på overrekkelsen

Ellen Alfsen fikk en omvisning på den innovative skolen. Hun overrakte diplomet til elevrådsleder Marius Kjellaas, som tok det imot på vegne av skolen. Hele elevrådet, rektor Monica Bekkelien, formannskapet med ordfører Lillian Skjærvik i spissen, og kommunedirektør Kristian Trengereid var til stede ved prisutdelingen. Det var ingen tvil om at prisen som Årets trebygg 2020 ble tatt imot med begeistring. Elevrådsleder Marius fortalte at det er kult for skolen å motta en slik pris, og at hans favorittsted er Ydalirs store gymsal og klatreveggen.

Ydalir barneskole, Elverum. Foto: Linda Vespestad.

Elverum kommune går foran

Selv er Alfsen veldig imponert over barneskolen:

– Ydalir skole er et fantastisk eksempel på hvordan vi kan bygge mer klimavennlig. Skolen er nydelig. Helt nydelig. Du blir glad av å gå rundt og se på så mye fint materialbruk og godt innemiljø. Jeg har også lyst til å gi honnør til Elverum kommune som går foran og satser på trebruk. Det er veldig flott, sa Alfsen da hun overrakte prisen og gratulerte Ydalir som vinner av Årets trebygg 2020!