Rekordår i AT Skog - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Rekordår i AT Skog

Stor aktivitet i skogen resulterte i det høyeste omsetningsvolumet i AT Skogs historie. Selskapet kan vise til et solid økonomisk resultat for 2018, og vil gi medlemmene etterbetaling for tømmer.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

AT Skog oppnådde solide resultater i 2018, til tross for store klimautfordringer som snøkaos, flom, tørke og skogbrannfare.

‐  Samarbeid, god planlegging og et godt marked for tømmer har bidratt til dette, skriver selskapet i en pressemelding.
AT Skogs foreløpige driftsresultat ble 15 millioner kroner for 2018, og foreløpig resultat før skatt endte på 20 millioner kroner.
Aktiviteten i skogen resulterte i det høyeste omsetningsvolumet i AT Skogs historie med 1 080 000 m3.
Gjennom året er det allerede utbetalt til sammen cirka 20 millioner kroner i pristillegg til medlemmer, som har levert tømmer gjennom AT Skog i 2018.
Styret foreslår at medlemmene skal få ytterligere 25 millioner kroner som etterbetaling på sine leveranser gjennom AT Skog fra etterbetalingsfondet. Fordelingen skjer etter hvert enkelt medlems levert tømmervolum siste tre år (fra 2016 til 2018).

Fellesskapet er viktig

– Dette viser viktigheten av felleskapet. Når resultatet blir godt, kommer det medlemmene til gode. Det skal lønne seg å levere tømmer gjennom AT Skog, sier en fornøyd styreleder Olav A. Veum.
AT Skog hadde driftsinntekter i 2018 på om lag 770 millioner kroner. Dette er en økning på 12 prosent sammenlignet med fjoråret. Økningen kommer som følge av høyere volum og økte markedspriser.

‐  Vi legger bak oss ett år med rekord i omsatt tømmervolum og i sum et svært godt økonomisk resultat, sier adm. dir. Anders R. Øynes.

Interessen for hogst har holdt seg gjennom året og kontraktsmassen ved utgangen av 2018 er høy. Det ligger derfor til rette for ytterligere vekst i 2019.