Rolig skogbrannsesong - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Rolig skogbrannsesong

Det har vært 526 branner i gress og innmark, og 270 branner i skog og utmark så langt i år. DSB melder om en rolig skogbrannsesong til tross for at mange har ferdes i skogen.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Det har vært 526 branner i gress og innmark og 270 branner i skog og utmark så langt i år.

– Tallene kan virke høye, men det har heldigvis ikke vært en skogbrannsommer på linje med det vi har sett tidligere. Med erfaringene fra håndteringen av skogbrannsommeren 2018 friskt i minnet, er vi veldig glade for at vi slapp det i år – i tillegg til koronasituasjonen. Vi har hatt økt skogbrannberedskap gjennom hele sommeren, opplyser Direktoratet for Samfunnssikkerhet (DSB).

På det meste har DSB hatt syv skogbrannhelikoptre stående klare forskjellige steder i landet i sommer. DSB melder at de møtte mange nordmenn ute i skogen før sommeren.

– Vi var mye rundt om i landet og ba folk om å være varsomme med bruk av ild. Vi så at mange trakk ut i naturen, og til tross for mye tur og innenlands reiseaktivitet så har vi ikke opplevd en økning i bål eller grilling som kommer ut av kontroll. Det er vi glade for, vi vet at ni av ti skogbranner skyldes menneskelig aktivitet og uforsiktighet, melder DSB.