Klart for Skog og Tre - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Klart for Skog og Tre

I år arrangeres Skog og Tre for niende gang. Deltagerne får oppleve de fremste fagspesialistene, og i år er selve rammen ekstra spesiell med nyoppusset hotell, og lunsj av gris fôret på norsk gran.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Norges Skogeierforbund og Det norske Skogselskap inviterer igjen skog- og trenæringen til faglig oppdatering, inspirerende diskusjoner og sosialt samvær. Konferansen er Norges største møteplass for hele skogsektoren. De siste årene har mellom 300-400 personer deltatt på den to dager lange konferansen som arrangeres på Quality Airport Hotel Gardermoen førstkommende torsdag til fredag.

– Det er fremdeles mulig for etternølere å få med seg konferansen. Det er noen få ledige plasser igjen, sier Ida Aarø, rådgiver i Norges Skogeierforbund.

Påmelding kan gjøres via nettsiden skogogtre.no.

Hovedfokus for årets konferanse er bruk og vern, grønt skifte i skogen og industrielt trebyggeri.

Blant de inviterte talerne er Ola Elvestuen, den ferske klima- og miljøministeren, som åpner konferansen klokken 10.00 torsdag. Han skal forklare hvordan regjeringen legger til rette for økt skogbruksaktivitet og ivaretaking av naturmangfold og klimahensyn. I tillegg får vi blant andre høre fra Lars Sperre, administrerende direktør i Norske Skog og Hans Christian Gabrielsen, leder i LO.

Deretter arrangeres en fellessesjon med tema «nye muligheter og innovasjon med tre som basis». Her får vi blant annet høre om hvordan norsk trevirke blir fôr til fisk og husdyr fra innovatørene i Foods of Norway og Glommen Technology. Lunsjen som serveres den første konferansedagen er nettopp tilberedt av gris som er fôret på råstoff fra skogen.

Etter åpningen er det satt opp egne sesjoner om blant annet kartlegging av natur, kommunikasjon mot allmennheten, presisjonsskogbruket og bruk av tre som industriell megatrend.

Dag to fortsetter med tema som skogbrukets ansvar ved ras og flom, teknologi, foryngelse og skogvern. Det blir også ministerbesøk fredag, da landbruks- og matminister Jon Georg Dale snakker om bærekraftig verdiskapning og god klimapolitikk. Han skal også delta i en skogdebatt med tema bruk og vern med generalsekretær i WWF, Bård Vegar Solhjell, styreleder i Naturvernforbundet, Silje Ask Lundberg og direktør i Norges Skogeierforbund, Nils Bøhn.

– Programmet er spekket med dyktige foredragsholdere, og spesialister med en aller siste kunnskap på sine områder. Alle deltagere har dessuten mulighet til å skreddersy sitt eget program ved å velge ut de foredragene man ønsker under parallellsesjonene, sier Thomas Husum, rådgiver i Norges Skogeierforbund og programansvarlig for årets Skog og Tre.

Han fremholder også at Skog og Tre er en viktig arena for nettverksbygging.

– Her møter du alle de viktige aktørene i skog- og trenæringen.

Rapporten «Skog- en viktig del av klimaløsningen» lanseres under konferansen.