Skog-spaltist nominert til kokebøkenes Oscar - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Skog-spaltist nominert til kokebøkenes Oscar

Kirsten Winges siste bok Perfekt viltkjøtt er finalist i Gourmand World Cookbook Awards 2017, som avholdes i Kina i mai.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Den norske villmarkskokken Kirsten Winge, er fast spaltist i magasinet Skog, hvor hun leverer en ny oppskrift basert på ville råvarer til spalten «Fra naturens spiskammer» i hver utgave. Nå er de nyeste boken hennes med i det som kalles kokebøkenes Oscar-utdeling.

Fem norske finalister er med i finalen når konkurransen Gourmand World Cookbook Award går av stabelen i mai. Winge fra Søre Osen i Trysil er med for andre gang og deltar med boka Perfekt Viltkjøtt. Winge og boka hennes konkurrerer mot fem andre finalister fra forskjellige nasjoner.

‐ Dette er en gledelig nyhet. Det er fryktelig mange bøker med i kåringen, sier Winge, som er utdannet biolog og skriver blogg.

Kirsten Winge ble også tildelt Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i 2015. Villmarkskokken bruker lokale råvarer og er en ivrig sanker. Hun har totalt gitt ut 11 bøker, alene og sammen med andre.

Winges ektemann Arne Nohr er fotograf for boken Perfekt viltkjøtt.

Det er ikke første gang en bok signert Kristen Winge er med i konkurransen. I 2014 gikk Bærboka – alt om bær fra natur og hage til den internasjonale finalen. Boka, som var nominert i kategorien frukt sammen med bøker fra seks andre nasjoner, tok sølvmedalje.