Skogbrann som tema - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Skogbrann som tema

Kvinner i skogbruket ser tilbake på området der Frolandsbrannen herjet når de arrangerer årets landsmøte og konferanse.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Tema for året blir «Skogbruket i Agder – en viktig ressurs», og landsmøtet med påfølgende konferanse arrangeres 31. august- 2. september.
– Høsten 2008, bare tre måneder etter at den store skogbrannen herjet, var Kvinner i Skogbruket på befaring i Mykland i Froland. Nå, ti år etter, er Kvinner i Skogbruket Agder igjen vertskap for årets landsmøte. Det blir befaring i Froland for å se og høre om konsekvensene etter skogbrannen for 10 år siden, skriver Kvinner i Skogbruket i en pressemelding.

Med tanke på årets tørre start på sommeren er dette et svært aktuelt tema.
– I disse tørre og varme tider vil dette forhåpentlig kunne gi økt kunnskap og bevisstgjøring av skogens verdi og hva konsekvensene av skogbrann kan være for klima, miljø og næringsgrunnlag, skriver arrangørene.

Basen for arrangementet blir i Abra Havn i Kristiansand. Helgen tilbringes ute i skog og mark for faglig påfyll. Det er ikke bare konsekvensen av skogbrann som vil stå i fokus, men det vil bli flere interessante stopp på bussturen til Froland med fokus på skog og tre i videste forstand.

Søndag blir det besøk til Storegra gård med blant annet befaring i den gamle eikeskogen som en del av programmet. På Storegra Gård skal vi få inspirasjon til å ta tak i egen skog. Vi vil også få en omvisning på gårdsmuseet som viser hvilken betydning skogen hadde for skipsfarten her i distriktet.

Hvert år arrangerer Kvinner i Skogbruket landsmøte og temakonferanse ulike steder i landet. Arrangementet er åpent. I løpet av de tre dagene arrangementet pågår får deltagerne ta del i det største kvinnenettverket innen skogbruket her til lands. Dette medfører at de får kunnskap og inspirasjon til å ta del i en fremadstormende skognæring som trenger flere aktive kvinner.