Skogfagstudenter ble hedret av ministeren - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Skogfagstudenter ble hedret av ministeren

Hardtarbeidene studenter fikk utdelt Velg Skog-stipend av landbruks- og matminister Geir Pollestad.

Torsdag var det høytidelig utdeling av Velg Skog-stipend til de tre beste masterstudentene på NMBU, samt stipend til beste masteroppgave og beste bacheloroppgave på Evenstad. Utdelingen fant sted hos Landbruks- og matdepartementet, og det er Velg Skog som står for utdelingen.

Landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) hadde i oppgave å dele ut sjekkene.

Det er viktig å sikre god forvaltning av skosressursene våre. Norsk skogbruk trenger folk som dere, sa Pollestad.

– Jeg tror dere har gjort et trygt og fremtidsrettet karrierevalg. Dere kommer til å jobbe med det som er fremtidens næringsliv, fremtidens klimapolitikk. Mye går av moten, men fotosyntesen tror jeg kommer til å bestå i to, tre, ja kanskje fire år i fremtiden. Antageligvis for all tid, fleipet Pollestad.

Beste bacheloroppgave handlet om foryngelse og stipendet på 25 000 kroner gikk til Evenstad-studenten Erling Lundberg. Videre fikk Håkon Sandum og Alfsol Benjaminsdottir 50 000 kroner hver for å ha best karakterer av de som gikk ut av NMBU. Kari Mørck fikk også 50 000 kroner for sine karakterer, men hun fikk også ytterligere 50 000 kroner for å ha skrevet beste masteroppgave.

– Veldig stas, det ligger mye arbeid bak det, smilte Mørck fornøyd. I hånden stod hun med en sjekk på 100 000 kroner.

Mørck skrev i sin oppgave om hvordan forekomsten av høstskudd i gran varierer.

Kari Mørck mottok pris for både gode karakterer og beste masteroppgave ved NMBU.

Pollestad gratulerte prisvinnerne, og han oppfordret vinnerne til å bruke stipendene fornuftig.

– For meg er det viktig å være med på denne utdelingen fordi jeg er helt overbevist om at hvordan man greier å plassere skogen i klimaarbeidet, hvordan man greier den vanskelige balansen mellom industriell bruk av skogen, samtidig som man tar vare på de andre verdiene, avhenger at man har den beste kompetansen. Det er et konkurransefortrinn for det norske skogbruket.

– Vi har en stor oppgave å fortelle resten av verden at det er mulig å ta vare på naturverdier, rekreasjon og friluftsliv samtidig som man har et effektivt skogbruk, sa landbruksminister Geir Pollestad til de fremmøtte.