Skogforskningen vant Eidsvold Værks skogpris - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Skogforskningen vant Eidsvold Værks skogpris

Skogforskningen i Norge, nå representert ved Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) , ble i kveld tildelt Eidsvold Værks skogpris. Prisen deles årlig ut til en organisasjon eller en person som har gjort en spesiell innsats for […]

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

Skogforskningen i Norge feirer i år 100 år (selv om en lokal avdeling i Bergen strengt tatt var ett år tidligere ute). Det er derfor ingen tilfeldighet at den norske skogforskningen fikk den prestisjetunge skogprisen fra Eidsvold Værks stiftelse nettopp i år.

Prisen ble delt ut av Ivar Ekanger på vegne av juryen, under årets Skog og Tre-konferanse på Gardermoen. Prisutdelingen skapte både jubel og stående akklamasjon blant rundt 250 deltakere på festmiddagen.

Divisjonsdirektør Bjørn Håvard Evjen ved NIBIO, divisjon for skog og utmark, var den stolte mottaker av prisen. Han takket på vegne av NIBIO og alle skogforskerne som har bidratt til faglig og kvalifisert kunnskap om den norske skogen og det norske skogbruket gjennom 100 år.

Evjen kunne samtidig offentliggjøre at 100-årsmakringen av skogforskningen i Norge vil bli arrangert med et dagseminar på NIBIO i Ås den 19. oktober i år. Her vil både prisen og jubileet bli behørlig markert.