Skrudde i gang ny massivtrefabrikk - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Skrudde i gang ny massivtrefabrikk

Nordisk Massivtre åpnet formelt sin nye fabrikk på Kongsvinger i går, med over 100 treinteresserte til stede. Kongsvingers ordfører Sjur Strand (Ap) fikk æren av å skru i gang den nye fabrikken, som har mål […]

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

Den nye fabrikken på Kongsvinger sto klar med alle maskiner og en god del ferdigproduserte elementer da nær 100 gjester kom til Kongsvinger for å delta på den formelle åpningen i går (17.08.17).

Styreleder Lars Atterfors i Nordisk Massivtre, mente i sin åpningstale at oppstarten av dette selskapet og denne fabrikken er godt timet i forhold til markedet. – Det er økende etterspøsel, men det er ikke annen norsk produksjon av krysslimte massivtreplater (KLT), sa han ifølge Byggmesteren.no, som var til stede under åpningen. Atterfors viste til at to tidligere massivtresatsinger i Norge ikke har vært vellykket, fordi det på den tiden var manglende etterspørsel og dermed for dårlig lønnsomhet.

Aasmund Bunkholt i Treteknisk, var ifølge Byggmesteren, enig i Atterfors sin analyse. Han viste samtidig til at økt bruk av tre i bygg er en av forutsetningene for at Norge skal nå klimamålene i det grønne skiftet. Ifølge Bunkholt begynner nå store byggentreprenører å etterspørre massivtre i større grad, for å nå sine interne miljø- og klimamål. Også han mente derfor at timingen med oppstarten for fabrikken på Kongsvinger er god.

Les hele saken fra Byggmesteren.as.

Ordfører Sjur Strand (Ap) får æren av å skru i gang Nordisk Massivtres nye fabrikk på Kongsvinger. Markedssjef Carsten Hovind følger spent med. Foto: Per Bjørn Lotherington/ Byggmesteren.