Skyteprøven fra i fjor gjelder - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Skyteprøven fra i fjor gjelder

Koronapandemien gjør at det ikke blir krav om bestått skyteprøve fra i år for dem som skal på storviltjakt. Miljødirektoratet åpner for at prøven fra i fjor også vil gjelde i år.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Det er et krav om at de som skal jakte storvilt skal ha gjennomført skyteprøve det året jakta finner sted. På grunn av smittefaren har nå Miljødirektoratet midlertidig fjernet det kravet, og det vil si at de som tok skyteprøven og deltok på jakt i fjor slipper å gjennomføre prøven i år.
– Dette er en pragmatisk løsning for å innfri de smittevernrestriksjonene som gjelder og samtidig kunne gjennomføre høstens jakt, sier direktør for Miljødirektoratet, Ellen Hambro i en pressemelding fra Miljødirektoratet.

Må ha betalt avgift
Dette gjelder for jegere som har betalt jegeravgift og som har rapportert til Statistisk sentralbyrå at de har jaktet storvilt i jaktåret 2019/2020.
– Det er tradisjon og matauk for mange å jakte storvilt, og jakta spiller en viktig rolle i regulering av bestander av flere arter. Vi ønsker å tilrettelegge for storviltjakta også i korona-situasjonen. Alle som besto skyteprøven i fjor og har rapportert at de jaktet storvilt i forrige jaktår, får automatisk påført gyldig skyteprøve for inneværende år på sitt digitale jegeravgiftskort, sier Hambro.

Førstegangsjegere
De som skal delta på elg,  hjort, dåhjort, villrein, rådyr, villsvin, muflon, moskusfe, bjørn, ulv, jerv og gaupe for første gang i år, i tillegg til de som ikke jaktet i fjor, må likevel ta skyteprøven.
– Vi forventer god kapasitet på skytebanene til å håndtere skyteprøven for disse gruppene til høsten ettersom andre jegere altså slipper å avlegge ny skyteprøve i år, sier miljødirektøren.