Timbersports-landslaget hylles av verdensmester - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Timbersports-landslaget hylles av verdensmester

Etter fjorårets folkefest på hjemmebane har Timbersports-landslaget fått blod på tann. I helgen ladet de opp til ett nytt VM sammen med sine nordiske konkurrenter og en av verdens fremste Timbersportsutøvere.

Av: Christina Øien/ Stihl Timbersports
access_time Publisert

Stihl Timbersports World Championship oversettes på godt norsk til tømmerhuggerVM, en konkurranseform der utøverne hugger eller kapper tømmer, ved å bruke øks, motorsag og en to meter lang håndsag.

Det var ikke et ledig sete i Håkons Hall da VM i STIHL Timbersports gikk av stabelen i fjor. Folk strømmet til da 23 nasjoner konkurrerte om å havne øverst på pallen. New Zealand trakk det lengste strået i både lag- og individuell konkurranse.

‐ Selv om Norge ikke havnet på pallen, var det var en vanvittig opplevelse å gå inn i en fullsatt, jublende arena med det norske flagget på brystet. Det kan kun beskrives med ett ord; rått! Nå vil vi bare ha mer, sier landslagsutøver Jon Arne Borg Engø.

Over 100 Timbersports-utøvere konkurrerte om den gjeve tittelen.

Treneren fra USA, Dawe Jewett, i øvelsen «Single Buck» under helgens treningsleir.

‐ Det ble en folkefest uten like! Det er tydelig at nordmenn har fått øynene opp for sporten og nerven som ligger i den. Nå håper jeg alle følger med oss videre for det er ingen tvil om at vi er klare for å gi jernet fremover og spesielt under VM i Liverpool i oktober, sier Jon Arne.

Han poengterer at folk gjerne må følge dem i sosiale medier for å bli bedre kjent med dem og sporten.

‐ Vi er en artig gjeng med barske mannfolk, fleiper Jon Arne.

Det norske landslaget består av Ole Magnus Syljuberget fra Mesnali, Ole Ivar Lierhagen fra Brummundal, Vebjørn Bleka Sønsteby fra Brøttum og Jon Arne Borg Engø fra Åsnes.

I langhelgen fra torsdag 10. mai til søndag 13. mai samlet det norske, svenske og danske landslaget seg til en beinhard treningsleir på
Birkebeiner stadion for andre året på rad. Også i år opplever de dette utelukkende positivt.

‐ Jeg ser at det er fremgang hos alle lagene siden sist og det er motiverende! Vi er kun konkurrenter i konkurransesammenheng, mens her på trening er vi kolleger og venner. Det er viktig at vi heier på hverandre. Hvis ikke de andre nasjonene utvikler seg gjør ikke vi i Norge
det heller, sier landslagsutøver Vebjørn Sønsteby.

Det norske landslaget har flydd inn en av verdens ledende timbersportsutøvere, Dave Jewett, for å øke nivået inn mot VM.

Dave Jewett hadde tatt turen fra USA for å trene blant annet det norske landslaget før VM i Liverpool i oktober.

‐ Dave er et stort forbilde! Jeg har allerede lært mye av han gjennom YouTube, så å endelig få undervisning «in person» er utrolig kult. Han har vist meg teknikker i helgen som har bedret tiden min på blant annet Single Buck med flere sekunder, sier Jon Arne.

Den amerikanske utøveren er mektig imponert over nivået til alle de nordiske lagene, men trekker spesielt frem Norge.

‐ Jeg er svært overrasket over utviklingen til alle landslagene, de presterer mye bedre enn jeg hadde forestilt meg på forhånd. Flere av de norske utøverne har en glød i blikket som jeg ikke har sett før. Det er akkurat som om de vil mer og vet at de kan, sier Dave.

Han trekker spesielt frem Ole Ivar Lierhagen, kapteinen på det norske landslaget.

‐ Ole Ivar og jeg hadde en uoffisiell konkurranse i stad og han slo meg! Jeg kan ikke gjøre annet enn å være svært imponert, avslutter Dave.

Hvilket land som har får mest ut av treningsleiren avgjøres under det nordiske mesterskapet 8.- 9. juni i Roskilde, Danmark. Deretter står VM for tur i Liverpool 19.-20. oktober.

Det norske landslaget (f.v.): Ole-Ivar Lierhagen, Jon Arne Borg Engø, Simen Buraas (rookie), Ole Magnus Syljuberget, Vebjørn Sønsteby, og treneren fra USA, Dave Jewett helt til høyre.
(Rookie er en nybegynner som ikke enda er på det offisielle landslaget).